naar Marker Nieuws indexpagina
De film: 'Sportvereniging Marken 75 Jaar'

Op 1 november 1946 werd Sportvereniging Marken opgericht. Om deze mijlpaal 75 jaar later te vieren werd er vorige week een feestweek georganiseerd.  Een film over de 75-jarige geschiedenis van S.V. Marken kunt u deze week bij Omroep PIM bekijken.
 
Een feestweek met leuke activiteiten voor jong en oud waaronder een filmavond, een kaartavond, een jeu de boules avond, een dartavond, een bingoavond, en er werd natuurlijk ook gevoetbald. Zo speelden de ouderen tegen de jeugd, was er een 5 tegen 5 toernooi en kwamen oud-spelers van Marken in actie tegen een elftal van Marker voetballers uit het verleden.

Als terugblik op de rijke historie van S.V. Marken is er een film gemaakt welke op de filmavond getoond werd. Met behulp van vele archiefbeelden nam voorzitter Jan Peereboom de genodigden mee terug in de tijd. Naar 1932, het prille begin van voetbal op Marken, tot 1 november 1946 toen SV Marken officieel werd opgericht. De jaren daarna groeide het voetbal op Marken enorm met vele hoogtepunten waaronder het bereiken van de kwartfinale van de KNVB beker in 1986.

Bron: Omroep PIM, woensdag 10 november 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina