naar Marker Nieuws indexpagina
Inwoners regio Waterland steunen massaal lokaal verenigingsleven
188 clubs ontvangen verenigingsondersteuning
De afgelopen weken hebben veel inwoners van Purmerend en omstreken via Rabo ClubSupport gestemd op hun favoriete clubs en verenigingen. In totaal waren er 188 doelen en projecten waaruit leden van Rabobank Waterland konden kiezen.
 
Top 3
1.
€  3.830,71
R.K.A.V. Volendam
324 stemmen
2.
€  3.742,78
Stichting CARMAR
309 stemmen
3.
€  2.361,22
R.K. Handbalvereniging Volendam
192 stemmen
       
    Organisaties op Marken:  
  €     929,41 Christelijke Muziekvereniging 'Juliana'   77 stemmen
  €     803,82 Marker Evenementen Stichting   65 stemmen
  €     552,62 Vereniging Historisch Eiland Marken   45 stemmen
  €     489,83 Stichting Eilandraad Marken   39 stemmen
  €     313,99 Christelijke Oranjevereniging 'Marken & Oranje'   25 stemmen
  €     288,87 Marker Mannenkoor   23 stemmen
 
  Budget was € 100.000
2.654 leden brachten hun/haar stem uit, met 3 stemmen per lid
  Gemiddeld bedrag per stem € 12,56
2.654 * 3 * € 12,56 : € 100.000
 
 Tijdens de finale bijeenkomst in theater 'De Purmaryn' in Purmerend ontvingen de deelnemers een cheque met het behaalde bedrag voor hun organisatie. Voetbalclub R.K.A.V. uit Volendam had de meeste stemmen geworven. Zij ontvangen € 3.830,71 vanuit Rabo ClubSupport voor trainingsmaterialen voor de jeugd. Ook Stichting Carmar en Handbalvereniging KRAS uit Volendam hebben een belangrijke maatschappelijke functie en wisten veel stemmers te trekken. Het totale overzicht van de deelnemers en bedragen is te bekijken op rabo-clubsupport.nl.
 
Actief verenigingsleven zorgt voor betrokken buurt
“Het is fantastisch om elkaar weer te ontmoeten en de lokale bestuurders te complimenteren met hun vrijwilligerswerk voor de clubs. Zij zijn het cement van onze samenleving” vertelt Eric Zwart, directeur van Rabobank Waterland en Omstreken. “Daaruit spreekt een enorme betrokkenheid. En terecht. Iedereen verdient een club en het verenigingsleven vervult een belangrijke sociale en maatschappelijke rol in onze regio. Het is een plek waar iedereen welkom is, je van elkaar kan leren, je kan ontwikkelen en jezelf kan zijn. We vinden het belangrijk dat iedereen die dat wil kan deelnemen. Dankzij Rabo ClubSupport versterken we het verenigingsleven zodat ze die rol kunnen blijven vervullen.” Dat bleek ook op de avond zelf. In een interview met Hans van Egdom en Jetze Plat, viervoudig paralympisch kampioen op de triatlon en wielersport, gaf Jetze aan veel steun te hebben ondervonden van de lokale vereniging en zijn naaste omgeving om zijn doel te bereiken.
 
Rabo ClubSupport
Rabo ClubSupport houdt meer in dan deze financiële bijdragen. Het partnerschap van Rabobank met NOC*NSF biedt clubs ook kennis en netwerk via workshops, masterclasses en één-op-éen-begeleiding. Bij de aanmelding voor Rabo ClubSupport konden clubs en verenigingen zich aanmelden voor ondersteuning op het gebied van kennis en netwerk. Dit jaar hebben meer dan 30.000 clubs zich landelijk ingeschreven. Bij Rabobank Waterland en Omstreken hebben 188 verenigingen zich aangemeld met een hulpvraag. Tot en met maandag 25 oktober konden leden van Rabobank via de Rabo Bankieren App stemmen op hun favoriete club of vereniging en hun bestedingsdoel. Totaal is een bedrag van € 100.000 verdeeld in de regio.
 
 Meer informatie vind je op rabo-clubsupport.nl

Bron: Rabobank, dinsdag 9 november 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina