naar Marker Nieuws indexpagina
Albert Heijn pendelbus een mooie oplossing voor de Markers!
Vrijdag 5 t/m dinsdag 16 november
De Deen supermarkt aan de Boxenring op Marken heeft donderdagmiddag rond de klok van vijf haar deuren gesloten. Na een grondige verbouwing opent de supermarkt op dinsdag 16 november om 16.00 uur als Albert Heijn. Maar hoe komen Markers nu aan boodschappen, nu de winkel bijna twee weken is gesloten? En daar is de Albert Heijn pendelbus voor in het leven geroepen. Vandaag maakte de bus de eerste rit naar de Albert Heijn op ’t Spil in Monnickendam.
 
Het idee voor de pendelbus kwam in eerste instantie van medewerkers van Deen op Marken, welke het plan weer deelde met de Marker Eilandraad. Albert Heijn werd gevraagd wat zij zagen in de plannen en na een goed overleg was de pendelbusverbinding met Monnickendam een feit.
 
Om de pendelbus te promoten gingen tijdens deze eerste rit de contactpersonen van ‘Voor elkaar op Marken', Iet ter Braack en Aaltje Zeeman, twee bestuursleden van de Stichting Eilandraad Marken en pers mee.
 
In de Albert Heijn werden er vele Markers gesignaleerd, welke ook met de bus hadden meegekund. Er was zelfs een Marker op de fiets naar ’t Spil gekomen. Op de terugweg reed er zelfs een persoon extra mee, deze was met de EBS naar Monnickendam gekomen en kon met ‘onze’ bus mee terug naar het schiereiland.
 
Voordat je mee kan met de bus dien je je wel aan te melden bij Nicolette Schouten van de Eilandraad, daar er maximaal 8 personen te gelijk mee kunnen. Er zijn vier tijden waarop de bus vanaf Marken vertrekt: 09:00, 09:45, 15:00 en 15:45 uur. Je hebt ongeveer drie kwartier de tijd om boodschappen te doen, waarna je weer terug naar Marken wordt gebracht. Er is ruimte genoeg in de bus om boodschappen mee te kunnen nemen.
 
De pendeldienst is gratis en wordt mogelijk gemaakt door Albert Heijn. En wil je mee, bel of Whatsapp Nicolette op 06-20565992.
Fotograaf NHD 'plakt' de magneet-bestickering op de auto Iet ter Braack (links) en Aaltje Zeeman
‘Voor elkaar op Marken' in gesprek met Johan Moes (NHD)  
John Huisbrink kwam ook even kijken Aankomst op 't Spil in Monnickendam
Nicolette (links) en Melissa waren namens de Eilandraad mee  
Ruimte genoeg voor de boodschappen Terug op het schiereiland
   

Bron: PepProductions, vrijdag 5 november 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina