naar Marker Nieuws indexpagina
Prijsvraag: Bedenk een naam voor het plantsoen bij Het Trefpunt
Iedereen op Marken - met name de jeugd - wordt hierbij uitgenodigd om een naam te bedenken
 
In 2008, daags voor Kerst, werd de reddingboot van Marken opgeroepen om de schipper van een motorboot op het Markermeer te helpen om zijn anker te klaren. Bij het omhoog trekken van het anker bleek er een grote bonk klei aan te zitten. Voordat de modder door de bemanning weer overboord werd gezet besloot een van hen om de bonk klei mee te nemen naar het boothuis en daar schoon te spuiten, want hij meende iets van metaal te zien. Het bleek een onderdeel te zijn van een vliegtuig. In de maanden daarna werd ontdekt dat op de plek waar het anker was gelicht, de ‘Kuil van Marken’, een Engelse bommenwerper in de tweede wereldoorlog was neergestort. Dit leidde tot het realiseren van een gedenkteken voor de geallieerde bemanning en tegelijk tot het oprichten van een gedenkteken voor de Marker mannen die na de Tweede Wereldoorlog door het oorlogsgeweld niet terugkeerden op Marken.
 
Voor de plek met de gedenktekens bij dorpshuis Het Trefpunt zijn we nu op zoek naar een toepasselijke naam. Iedereen op Marken - met name de jeugd - wordt hierbij uitgenodigd om een naam te bedenken voor wat nu nog heet ‘het plantsoen bij Het Trefpunt’.
 
De inzender van de mooiste naam wordt beloond met een vaartocht met de reddingboot 'Frans Verkade' van de KNRM Marken naar de 'Kuil van Marken' samen met vier vrienden en/of gezinsleden.
 
Stuur jouw idee per e-mail vóór maandag 29 november 2021 naar oranjevereniging.marken@ziggo.nl of vul de strook in en doe ‘m vóór maandag 29 november 2021 in de stembus op de bar in de hal van Het Trefpunt.
 
De werkgroep plantsoen van Dorpshuis Het Trefpunt.
 
 Inleverstrookje in pdf 
Aanleg gedenktekens bij dorpshuis Het Trefpunt

Bron: Marten van Altena, donderdag 4 november 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina