naar Marker Nieuws indexpagina
Marken genomineerd als 'Meest Bijzondere Landschap'
Stemmen kan tot vrijdag 17 december 2021
De Provincie Noord-Holland heeft 32 landschappen de titel 'Bijzonder Provinciaal Landschap' gegeven. De komende acht weken staat de digitale stembus open voor de verkiezing ‘Noord-Hollands meest bijzondere landschap’. Stemmen kan tot vrijdag 17 december 2021 via de website www.meestbijzonderelandschap.nl. Kiezers die hun contactgegevens achterlaten maken kans op een overnachting in één van deze bijzondere landschappen.
 
De Provincie Noord-Holland heeft 32 landschappen aangemerkt als Bijzonder Provinciaal Landschap. De provincie is extra zuinig op deze landschappen vanwege hun bijzondere eigenschappen en waarden voor mens en dier. Naast Waterland is ook de kern Marken genomineerd als Meest Bijzondere Landschap.

Voor de verkiezing is elk landschap geadopteerd door een ambassadeur. Zij vertellen waarom een bepaald landschap volgens hen het meest bijzonder is. Postbezorger Raquel Felipeis ambassadeur voor Marken. ‘Als ik voor mijn werk op pad ben zie ik in de omgeving van Marken elke maand weer andere vogels,’ vertelt zij. ‘Ik kom uit Tenerife, maar ook hier is de natuur echt prachtig.’ En Renee Kapitein wandelt graag met de hond tussen de velden en koeien in Waterland en zou er het liefst wonen.

Bron: Provincie Noord-Holland, vrijdag 29 oktober 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina