Karakteristieken & Foto's : ASV Arsenal - S.V. Marken
Seizoen 2021-2022, zaterdag 16 oktober 2021, uitslag 4-1
Marken startte ongewijzigd ten opzichte van de vorige week aan de uitwedstrijd tegen ASV Arsenal op sportpark “De Schinkel” in Amsterdam.

Marken was al snel dreigend voor de goal van Arsenal en kreeg in de 3de minuut ook  al de eerste gele kaart, Sebastiaan Peereboom vasthouden speler, en in de 10de minuut de tweede, Arno Boes, die de scheidsrechter erop wees dat het toch echt een corner was en geen doeltrap. Verder gebeurde er in het eerste kwartier vrijwel niets voor de beide doelen en hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht en waren aan elkaar gewaagd. Na deze fase was de thuisploeg zeer dreigend met een schot van dichtbij recht op keeper Yort Willems af. Arsenal speelde met name lange diepe ballen zonder dat daar grote kansen uit kwamen maar wel veel corners te nemen. De wedstrijd bleef redelijk gelijk opgaan, zonder mogelijkheden, met af en toe een uitbraak van de beide ploegen. In de 32ste minuut kon een kopbal van Youran Burggraaf in de uiterste hoek maar met moeite worden gered en aansluitend druk op het Marker doel uit twee corners achter elkaar. In de 38ste minuut kwam Marken toch wel verrassende op een 0-1 voorsprong. Door goed doorzetten van Luke de Waart over de rechterkant en een prima voorzet kon Arno Boes de bal eenvoudig binnen tikken. De vreugde was maar kort, twee minuten later werd uit de zoveelste corner de bal ingekopt door Daniel Rasche die pas over de lijn kon worden gekeerd 1-1. Weer twee minuten later stond de 2-1 op het scorebord, en snelle aanval over de linker kant werd door Junior Toretta vanaf zo’n 16 meter in de uiterste hoek geschoten. Al met al een redelijk eerste bedrijf waarin Marken goed partij had gegeven zonder veel mogelijkheden te creëren.  Alleen in de slotfase kreeg Marken in 4 minuten tijd de deksel op de neus en dat was heel jammer natuurlijk.

Marken startte ongewijzigd aan de tweede bedrijf maar binnen 3 minuten spelen werd de wedstrijd in feite beslist en dat zou Marken ook niet meer te boven komen. Een vrijetrap vanaf 20 meter smoorde in de muur maar werd in tweede instantie door Sven Gomes binnen geschoten 3-1.  Direct hierna was Arsenal weer dreigend en na een kwartier spelen redde Yort Willems uitstekend op een schot van zeer dichtbij.  Marken stond onder druk en kreeg geen mogelijkheden om hier onderuit te komen. Iets na een uur spelen deelde de thuisploeg de genadeklap uit. Balverlies van Patrick Bond op het middenveld werd met een aanval over de rechterkant en diagonaal schot afgestraft 4-1 door Kiet Versluys, tevens de eindstand. In de 66ste minuut kwam Tijs Klaver in het veld voor Roy Honingh en een minuut later Mohammed el Boughlali voor Arno Boes.  Mohammed moest 5 minuten later het veld alweer, geblesseerd, verlaten en voor hem mocht Ricardo Zeeman opdraven. Een klein kwartiertje voor het eind werd de voorsprong van Arsenal nog bijna vergroot maar alleen voor de keeper ging de lob over het lege doel. De laatste minuten moest Arsenal met 10 man uitspelen vanwege een tweede gele kaart voor Melvin Holwijn, schwalbe in het zestien meter gebied, dus rood. Pas in de 89ste minuut kreeg Marken zijn eerste !! corner te nemen gevolg door een tweede.

Was de eerste helft nog redelijk, maar in het tweede bedrijf kreeg Marken geen enkele grip meer op het sterke Arsenal mede door het vele balverlies. Uiteindelijk werd het nog een kansloze missie en dat zag er zo niet uit tot aan de twee snelle goals voor de rust en de goal binnen 3 minuten in de tweede helft.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen AMVJ op het programma aanvang 14.30 uur.