naar Marker Nieuws indexpagina
Burgemeester Marian van der Weele bezoekt Marker Museum
 
In haar kennismakingsronde door de gemeente Waterland, stond maandagmiddag het Marker Museum aan de Kerkbuurt op Marken op het programma van burgemeester Marian van der Weele. Op uitnodiging van voorzitter Cor Visser kwam de ‘burgermoeder’ de tentoonstelling ‘Feest op Marken’ met eigen ogen bekijken.
 
Mevrouw Van der Weele werd verwelkomd door voorzitter Visser, gekleed in traditionele Marker klederdracht. Visser liep door de gehele tentoonstelling samen met de burgemeester en gaf bij bijna elk onderdeel tekst & uitleg en antwoord op vragen. De burgemeester was zeer geďnteresseerd in de klederdracht van Marken, welke zij rond de afgelopen Koningsdag zelf reeds heeft gedragen.
 
Bij een bepaald onderdeel van de klederdracht vertelde Visser iets over de Zeeuwse knopen, waarbij zij wel een band voelde met haar Zeeuwse roots. Zij gaf aan het eind van de tour wel aan, als ze in de toekomst gasten op bezoek heeft, zij zeker met deze personen een bezoekje zal gaan brengen aan het museum op Marken.
 
Het Marker Museum is tot en met zondag 31 oktober geopend van maandag tot en met zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur en op zondag van 12.00 tot 16.00 uur. Het Marker Museum is gevestigd op Kerkbuurt 44-47.
 

Bron: PepProductions, maandag 4 oktober 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina