naar Marker Nieuws indexpagina
Karakteristieken & Foto's : Jong Holland - S.V. Marken
Seizoen 2021-2022, zaterdag 2 oktober 2021, uitslag 3-1
Kort wedstrijd verslag
Op het sfeerloze complex van Jong Holland en onder zeer slechte weersomstandigheden werd ruim over drieën afgetrapt voor de 2de wedstrijd in de competitie. Het is nog te vroeg in de competitie om van een 6 punten duel te spreken maar dit was wel een van de tegenstanders waar punten tegen gesprokkeld zouden moeten worden.

Marken startte met de op dit moment vaste basis maar kwam toch zeer moeizaam uit de startblokken zonder dreiging naar voren. De eerste dreiging was van de thuisploeg na ruim een kwartier spelen toen zij alleen voor keeper Yort Willems kwamen te staan en luttele minuten later tikte diezelfde Yort een afstandsschot uit de goal. Het eerste gevaar dat Marken stichtte was in de 21ste minuut met een uitbraak en een buitenspel goal van Youran Burggraaf. Een kleine 10 minuten later was Jong Holland zeer dichtbij de openingsgoal maar de bal kon met grote moeite op de lijn worden gekeerd. In de 35ste kwam de thuisploeg met een prima uitbraak en simpel afgerond door Sam van de Kamer op een terechte 1-0 voorsprong. In de slotfase van de eerste moeizame helft tikte Yort Willems een inzet van dichtbij uit de goal en kwam Marken uit een voorzet bij de tweede paal net iets tekort om te kunnen scoren. Na een kleine 3 minuten extra tijd floot scheidsrechter Barrales voor de rust na een moeizaam en kletsnat eerste bedrijf met een 1-0 achterstand voor Marken.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan het tweede bedrijf waarin de thuisploeg al snel gevaarlijk was uit een diagonaal schot die maar net over de goal ging en een vrije kopkans uit een corner net naast. In de 12de minuut na de thee werd de marge verdubbeld, een voorzet vanaf de linkerkant werd diagonaal verlengd in de verre hoek 2-0.  De thuisploeg was gewoon feller en scherper en Marken kreeg er geen grip op mede door het (te) vele onnodige balverlies. Na een goed uur spelen greep de trainer van Marken in en haalde Sebastiaan Peereboom naar de kant en bracht Jeffrey Schilder in om meer druk naar voren te kunnen zetten. Dit gaf niet direct resultaat want bij Marken werd eerst nog een bal op de lijn gekeerd toen de keeper ver uit de goal was gekomen bij een snelle diepe aanval van Jong Holland. In de 69ste minuut de tweede wissel bij Marken, Arno Boes kwam in het veld voor René Commandeur, en zijn eerste balcontact was een diagonaal schot in het dak van het doel 2-1. Een paar minuten later een vrije trap voor Marken recht voor het doel die door Amine Aboutaleb te zacht werd ingeschoten. Marken leefde in deze fase wat op en het meegereisde publiek kreeg hoop op een beter resultaat maar lang duurde dat niet. Nadat eerst de thuisploeg twee mogelijkheden nog niet had benut was het in de 87ste minuut wel raak. Een vrije trap van ruim 20 meter verdween, zo leek het, niet onhoudbaar in het doel 3-1 en daarmee was de wedstrijd definitief beslist. De scheidsrechter van dienst liet nog wel een kleine 9 !!! minuten doorspelen, 5 wissel momenten, maar verder was er niet zoveel oponthoud geweest.

Koud en verregend en na een toch wel teleurstellende wedstrijd, hadden meer verwacht na het goede resultaat tegen HBOK, gingen de meegereisde supporters van SV Marken huiswaarts.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen FC Aalsmeer op het programma aanvang 14.30 uur.