Karakteristieken & Foto's : S.V. Marken - V.V. Kolping Boys (KNVB districtsbeker)
Seizoen 2021-2022, zaterdag 18 september 2021, uitslag 1-3
Door blessures ontbraken vandaag bij Marken Jeffrey Schilder, wel op de bank, en Ricardo Zeeman maar verder was de basisopstelling vrijwel ongewijzigd. Wederom werd er vandaag om 17.00 uur afgetrapt tegen zondag eerste klasser Kolping Boys. Met twee overwinningen op zak, waaronder een 6-0 overwinning op Monnickendam, waren zij al zeker van de volgende bekerronde. Marken moest minimaal winnen om door te bekeren maar was daarbij wel afhankelijk van het resultaat Kleine Sluis - Monnickendam (1-0).

Marken begon zoals verwacht behoudend aan deze op papier zeker moeilijke wedstrijd. Ook de tegenstander kwam voorzichtig spelend uit de startblokken. De eerste dreiging was van Marken net binnen de 10 minuten spelen uit een schot van René Commandeur die ruim over het doel ging. Na een klein kwartier spelen moesten de gasten al een wissel speler inbrengen wegens een blessure geval. Rond de 20ste  minuut waren de gasten dreigend voor de goal van Yort Willems en stond Marken een korte fase licht onder druk. Marken hield goed en vrij eenvoudig stand zonder kansen of mogelijkheden te creëren. In de 25ste kwam Marken goed weg toen een schot van de zijkant op de paal terecht kwam er weer het veld insprong. Zo rond een halfuur spelen was de thuisploeg een aantal keren dichtbij de openingsgoal. Eerst ging een vrije trap randje zestien van Amine Aboutaleb rakelings over de lat en ging een schot uit een corner maar net naast. Vervolgens was Youran Burggraaf zeer dreigend en uit de tweede corner ging de bal maar weer net naast. In de slotfase ging een schot van Kolping Boys ver over de goal en hadden verder geen mogelijkheden gekregen. Ruim in de blessuretijd, 94’, ging Luke de Waart nog wel alleen op de keeper af maar schoot zeer matig op de goal. Na 6 minuten extra tijd, veel blessure gevallen, floot de matig leidende scheidsrechter Beudeker voor de pauze en konden we al met al terug kijken op een redelijk eerste bedrijf waarin Marken niet onder deed voor eerste klasser.

Marken kwam ongewijzigd uit de kleedkamer voor het tweede bedrijf en kreeg al snel twee goede mogelijkheden om de score te openen. Direct in de eerste minuut werd de bal uit een vrijetrap over getikt en een paar minuten later een prima aanval over de linkerkant met Mohammed el Boughali die helaas door Youran  Burggraaf niet met een doelpunt kon worden bekroond. Daarna was het een beetje over bij Marken en nam Kolping Boys steeds meer het initiatief over. Eerst kon Yort Willems nog een afstandsschot over de goal tikken. Maar precies na een uur spelen viel dan toch de tegengoal, een prima aanval over de rechterkant werd diagonaal door Joreno Mandjes onhoudbaar binnen geschoten 0-1. Ruim tien minuten later werd de score al bijna verdubbeld maar de keeper van Marken tikte met 1 hand op miraculeuze wijze de bal tot corner. Uit deze corner ging de bal via een speler van Marken in eigen doel 0-2. In de 74ste minuut kwam Maurice Gerritsen in het veld voor Youran Burggraaf die met name in de afronding wat tegen viel. Een kwartiertje voor het einde van de wedstrijd verliet Yort Willems geblesseerd het veld en werd vervangen door Steven Giele. In de 85ste minuut werd de wedstrijd, voor zover die dat al niet was, definitief beslist. Balverlies bij het uitverdedigen over de rechterkant werd  simpel afgerond door Kolping Boys 0-3. Twee minuten later werd het toch nog 1-3 door Amine Aboutaleb en tevens de eindstand. Beide ploegen probeerde het nog wel in de uiterste slotfase maar gescoord werd er niet meer.

Met deze uitslag is Marken uitgeschakeld in het beker toernooi en door de winst van Kleine Sluis op Monnickendam (1-0) gaan beide zondagvereniging door in het beker toernooi.

Zaterdag 25 september a.s. om 14.30 uur start de competitie met een thuiswedstrijd tegen HBOK.

Zaterdag 25 september aanstaande om 14.30 uur start de competitie met een thuiswedstrijd tegen HBOK.