naar Marker Nieuws indexpagina
Wegomleiding Uitdam
 
Vanaf medio september tot en met het eerste kwartaal in 2023 zijn de Uitdammerdijk en Kinselmeerzicht alleen voor bewoners en haar bezoekers bereikbaar. Dit is noodzakelijk om de veiligheid van de verkeersdeelnemers en de werknemers van de Alliantie te waarborgen. De veiligheid is nu in het geding omdat er nog veel sluipverkeer en recreatief verkeer doorheen rijdt. Er staat ten zuiden van het dorp Uitdam en Bloemerdalergouw een schuifpoort met een inbelfunctie. Zowel de poort Bloemendalergouw als de poort Uitdam zijn gesloten tijdens werktijden tussen 7.00 en 19.00 uur. Vanzelfsprekend blijft Uitdam bereikbaar voor hulpdiensten.
 
Voor fietsers is er een omleiding ingesteld via de Rijperweg en Poppendammergouw. Voor auto’s en motoren is er een omleiding ingesteld via de N247.
 
Alliantie Markermeerdijken
De Alliantie Markermeerdijken is een samenwerking van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de marktpartijen Boskalis en VolkerWessels. De Alliantie versterkt circa 33 kilometer Markermeerdijken van Hoorn tot Amsterdam. Op de website www.markermeerdijken.nl vindt u informatie over de voorbereidingen op de dijkversterking en waar de Alliantie op dit moment aan het werk is.
 
 Bovenstaande plaatje in pdf 

Bron: Alliantie Markermeerdijken, vrijdag 17 september 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina