Karakteristieken & Foto's : S.V. Marken - S.V. Kleine Sluis (KNVB districtsbeker)
Seizoen 2021-2022, zaterdag 11 september 2021, uitslag 0-1
In principe hadden beide ploegen vorige week een goed resultaat bereikt, Marken een gelijk spel in en tegen Monnickendam en Kleine Sluis een kleine nederlaag tegen het sterke Kolping Boys, beide eerste klassers. Maar deze middag stonden er 2 ploegen tegen over elkaar die in de tweede klasse uit komen.

Om iets over vijven !! werd er afgetrapt onder leiding van de 68 jarige invaller scheidsrechter Henk Boot. Beide ploegen begonnen behoudend aan deze partij waarin de thuisploeg binnen 10 minuten spelen een mogelijkheid kreeg toen Youran Burggraaf van dichtbij de bal net naast werkte. Verder ging de wedstrijd redelijk gelijk op zonder dat er voor beide doelen gevaar ontstond. Rond de 18de minuut gingen de gasten alleen op keeper Steven Giele af die uitstekend redde en een aantal minuten later ging een vrije kopkans maar net voor langs. De gasten uit Anna Paulowna speelde op de counter en die mogelijkheid werd vaak geboden door balverlies in de aanval van Marken met veel mensen voor de bal. In de 29ste minuut was Marken dichtbij de openingsgoal maar de scherpe voorzet van Jeffrey Schilder kon helaas niet worden binnen getikt. Twee minuten later viel toch wat verrassende de tegengoal, uit een counter over de rechterkant, ook ontstaan door balverlies, werd diagonaal de bal in de binnenkant van het zijnet geschoten 0-1. Marken zocht hierna de aanval zonder dat er veel uitgespeelde kansen werden gecreëerd behoudens een wat mislukt schot uit de draai van René Commandeur die net naast ging. Na twee minuten extra tijd floot de rustig leidende scheidsrechter Boot voor de thee en gingen beide ploegen naar de kleedkamers. De 0-1 achterstand was voor Marken gezien het speelbeeld niet onoverkomelijk.

Na de pauze bleven Jeffrey Schilder, licht geblesseerd, Sebastiaan Peereboom en Youran Burggraaf achter in de kleedkamer. Zij werden vervangen door Erik Teerhuis, die na een kwartier weer vervangen werd door Tijs Klaver, Symon Tol en Mohammed el Boughlali. Pas na een kleine 10 minuten spelen was er een kleine mogelijkheid voor Marken te noteren uit een corner. Rond het uur spelen had de goed spelende Maurice Gerritsen de gelijkmaker op zijn schoen maar zijn diagonale schot van dichtbij kwam in het zijnet. Het volgende kwartier spelen zette Marken wel druk naar voren zonder grote kansen te creëren maar kwam helaas niet tot scoren en dat zou ook niet meer gaan gebeuren. In de slotfase van de wedstrijd, 73 tot de 82ste minuut, kreeg Kleine Sluis drie enorme kansen om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Eerste redde keeper Steven Giele uitstekend op een schot van dichtbij, even later vrij voor de goal werd naast geschoten en haalde Roy Honingh een bal van de lijn. In laatste fase van de wedstrijd inclusief 4 minuten blessuretijd probeerde Marken nog wel een goed resultaat te bereiken maar tot kansen of mogelijkheden kwam het niet meer.

Uiteindelijk werd het een toch wel teleurstellende kleine nederlaag waar zeer waarschijnlijk de uitschakeling in het beker toernooi betekent. Monnickendam heeft verloren van Kolping Boys met 6-0 !!!!