naar Marker Nieuws indexpagina
Nieuwe cursus: Leren geloven vandaag?
Introductieavond op donderdag 7 oktober om 20.00 uur in gebouw 'Hoogh'
In oktober 2021 start de Protestantse Gemeente Marken een nieuwe cursus: christelijk geloof in gewone taal. Deze nieuwe korte cursus heet: "Leren geloven vandaag?".
 
Negen avonden in gebouw 'Hoogh'
We willen proberen om in negen avonden het christelijk geloof uit te leggen in gewone taal. Want geloven vandaag is anders dan vroeger. Toen werden op school bijbelverhalen verteld. En in de kerk kregen jongeren uitgelegd wat geloven inhoudt en wat dat betekent voor het dagelijkse leven. Dat was mooi en goed.
 
Veel jonge mensen durfden het vervolgens aan om ook zelf te gaan geloven en ze spraken dat dan openlijk uit in de kerk. Vandaag de dag is dat anders. Je spreekt je niet zomaar meer hardop uit over je geloof. Waarom? Soms omdat je niet meer precies weet wat geloven precies inhoudt en betekent. Geloven lijkt iets van gisteren te zijn geworden en niet meer iets van vandaag. En daar willen we graag iets in betekenen door deze nieuwe cursus te beginnen.
 
Meer weten?
Wie meer wil weten over de opzet en het programma, is van harte welkom op de introductieavond op donderdag 7 oktober om 20.00 uur in gebouw 'Hoogh'. E-mailen, whatsappen of bellen kan naar hzklink@icloud.com of Whatsapp of 06-21564286.

Bron: Huib Klink, vrijdag 10 september 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina