naar Marker Nieuws indexpagina
De vaccinatiegraad in Waterland is 74%
Volledig gevaccineerd vanaf 12 jaar
Het RIVM heeft voor het eerst op detailniveau vaccinatiecijfers per gemeente vrijgegeven. In deze data zijn grote verschillen te zien tussen gemeenten.
 
Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu maakt vanaf 8 september de COVID-19 vaccinatiecijfers per gemeente beschikbaar via open data. In de open data is voor het eerst de vaccinatieopkomst en vaccinatiegraad per gemeente beschikbaar voor drie leeftijdsgroepen: 12-17 jaar, 12 jaar en ouder en 18 jaar en ouder.
 
De vaccinatieopkomst en -graad per gemeente wordt berekend op basis van anonieme gegevens van de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst , gecombineerd met gegevens over gezette prikken uit het centrale vaccinatieregister voor andere uitvoerders van het vaccinatieprogramma. Verdere informatie hierover is hier te vinden.

Tot nu toe werd de vaccinatieopkomst en -graad in categorieŽn en kleurcodes weergegeven in de wekelijkse vaccinatierapportage van het RIVM. De nu beschikbare percentages geven een beter inzicht in de vaccinatiecijfers op gemeentelijk niveau.

De cijfers worden vanaf nu wekelijks als open data via de website van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu gepubliceerd. De vaccinatiecijfers op gemeentelijk niveau zijn binnenkort ook beschikbaar op het coronadashboard.
 
De cijfers in onze regio laten zien dat Waterland aan kop gaat met vaccineren. Amsterdam heeft in onze regio de slechtste cijfers.
 Link naar een kaart van Nederland voor alle informatie 

Bron: RIVM, donderdag 9 september 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina