naar Marker Nieuws indexpagina
Karakteristieken: DVVA - S.V. Marken (oefenwedstrijd)
Seizoen 2021-2022, zaterdag 28 augustus 2021, uitslag 4-1
Kort wedstrijd verslag
Marken speelde vanmiddag om 14.00 uur de tweede wedstrijd op het Zilveren Zwanen toernooi bij IVV op het Sportpark De Breek in Landsmeer. Tegenstanders vandaag was DVVA, die ook bij ons in de competitie indeling zit. Onder prima omstandigheden werd er om iets over tweeën afgetrapt op een redelijk bespeelbaar grasveld tegen een voor Marken bekende tegenstander.

Binnen 2 minuten spelen lag de bal al in het doel bij Marken, 1-0, balverlies op het middenveld werd simpel afgestraft. DVVA was al snel de beter voetballende ploeg zonder echt gevaarlijk voor het doel te zijn maar ook Marken liet redelijk veldspel zien. In de 17de minuut was Marken dichtbij de gelijkmaker, de inzet van Tijs Klaver uit een corner werd met moeite op de lijn gekeerd. Een paar minuten later was Marken wederom dreigend uit een vrijtrap randje zestien. Net na een halfuur spelen maakte Patrick Bond met een schitterend afstandsschot in de kruising 1-1, maar de voorzet van Jeffrey Schilder was van achter de achterlijn, dus afgekeurd. Uit de tegenaanval scoorde DVVA uit een counter de 2-0 in de 32ste minuut.
Twee minuten later werd het 3-0 uit voorzet vanaf de rechterkant, die vrij in de goal kon worden geschoten. In feite twee onnodige tegen goals achter elkaar mede omdat Marken positieloos, rommelig en te aanvallend aan het spelen was. In de slotminuut van het eerste bedrijf werd uit een penalty, handsbal…, de 4-0 op het niet aanwezige scorebord gezet. DVVA was dan wel de iets beter voetballende ploeg zonder mogelijkheden te creëren maar de 4-0 achterstand van Marken was geflatteerd en onnodig.

Na de lange pauze, kleedkamers staan nogal ver vanaf dit veld, bracht trainer Ron van der Velde drie verse krachten in het veld. Deze wissels brachten het spelniveau niet omhoog, maar Marken ging wel wat behoudender spelen waardoor DVVA minder aan het voetballen toekwam. Nadat eerst een goal van DVVA in de 57ste minuut terecht was afgekeurd was het een minuut later raak voor Marken. Goed doorzetten van Dennis Kaars over de rechterkant, inclusief overtreding en voordeelregel, werd door Youran Burggraaf van dichtbij afgerond 4-1. Rond de 65ste minuut ging een kopbal van Tijs Klaver maar net over de goal. Marken zakte steeds verder terug en DVVA had de kracht niet meer om nog iets van de wedstrijd te maken. Al doet de uitslag anders vermoeden, 4-1 verlies, maar Marken is niet weggespeeld maar zal het wel behoudender moeten aanpakken om te makkelijke tegen goals te voorkomen. En de selectie is bij lange na niet compleet.

Dinsdag 31 augustus aanvang 20.00 uur speelt Marken de laatste oefenwedstrijd thuis tegen De Meteoor ter voorbereiding op het nieuwe seizoen