Karakteristieken: IVV - S.V. Marken (oefenwedstrijd)
Seizoen 2021-2022, donderdag 26 augustus 2021, uitslag 3-1
Marken speelt vanavond, donderdag 26 augustus, om 19.00 uur en zaterdag 28 augustus om 14.00 uur op het Zilveren Zwanen toernooi bij IVV op het Sportpark De Breek in Landsmeer. Tegenstanders IVV, ZOB, en DVVA.

De tegenstander vanavond is IVV, 2de klasse zondag, en om 19.00 uur werd er afgetrapt op een moeilijk bespeelbaar grasveld. De begin fase was voor de thuisclub en in de 11de minuut kwamen zij al op een 1-0 voorsprong uit een penalty die via de handen van de keeper in het doel ging. Kort hierna was Marken dichtbij de gelijkmaker uit een schot van Maurice Gerritsen op de paal. In de 14de minuut was het wel raak toen Patrick Bond van dichtbij de 1-1 op het scorebord zette. Twee minuten later hield Yort Willems zijn doel schoon met twee fantastische reddingen. De wedstrijd verliep in een hoog tempo en ging redelijk tot het halfuur spelen. Toen kreeg Amine Aboutaleb zijn tweede gele kaart en kon vertrekken maar er mocht wel een invaller binnen de lijnen komen. Mogelijkheden werden er van beide kanten praktisch niet gecreëerd, pas in de slotfase zette Marken wat druk op de goal van de tegenstander. Met een 1-1 ruststand gingen beide ploegen aan de thee.

Na de thee was Dennis Kaars in het veld gekomen voor Maurice Gerritsen en Melvin Uithuisje in de achterst lijn en Sebastiaan Peereboom op het middenveld spelen. In de 47ste maakte de thuisploeg 2-1 uit knullig balverlies. Verder gebeurde er weinig meer en na een uur spelen moest Yort Willems handelend optreden op een schot van dichtbij. Na driekwart van de wedstrijd bracht de trainer van IVV 5 !! verse spelers in om ook nog wat minuten te maken. Pas in de 80ste minuut was Marken voor het eerst weer dreigend met een afstandsschot van Jeffrey Schilder die ver over de goal ging. De beste mogelijkheid was in de slotminuut toen Dennis Kaars rakelings voorlangs schoot. De eindstand, 3-1, kwam uit een penalty na een overtreding van de ver uit zijn doel gekomen Yort Willems.

Zaterdag 28 augustus speelt Marken om 14.00 uur tegen DVVA op het C veld (vlak over de brug links)

Dinsdag 31 augustus aanvang 20.00 uur speelt Marken de laatste oefenwedstrijd thuis tegen De Meteoor ter voorbereiding op het nieuwe seizoen