naar Marker Nieuws indexpagina
 
 In de zomer van 2020 is de aannemerscombinatie Friso Civiel en Van Hattum en Blankevoort in opdracht van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) gestart met de bouw van gemaal Monnickendam. Dit nieuwe gemaal wordt gebouwd in de Nieuwendam, iets ten noorden van de afslag Monnickendam-Noord. Om de werkzaamheden veilig uit te voeren wordt de N247 in augustus 2021 twee weekenden afgesloten voor al het doorgaande verkeer. Met deze brief informeren wij u over de afsluiting en de bereikbaarheid van de omgeving.
 
Werkzaamheden en afsluiting
Voor de voorbereiding van de bouw van het gemaal brengen we in 'weekend 1' stalen damwanden en betonnen palen in de grond aan. In 'weekend 2' plaatsen we een tijdelijke stalen brug voor het auto- en het fietsverkeer op de N247. Zo heeft het verkeer op de N247 tijdens de bouw zo min mogelijk overlast van de werkzaamheden. Vanwege het drukke verkeersaanbod kunnen deze werkzaamheden alleen in een weekend plaatsvinden. Voor deze werkzaamheden zijn twee weekenden nodig. Op vrijdagavond wordt de N247 ten noorden van Monnickendam tussen de kruising Nieuwendam en de kruising Lagedijk/Hoogedijk (Katwoude) voor al het verkeer afgesloten. Maandagochtend is de N247 voor beide richtingen weer open.
 
N247 afsluiting weg:
N247 openstelling weg:
Vrijdagavond 20 augustus, 19.00 uur
Maandagochtend 23 augustus, 06.00 uur
Vrijdagavond 27 augustus, 19.00 uur
Maandagochtend 30 augustus, 06.00 uur
  
 Omleidingsroute autoverkeer
Verkeer komend uit Amsterdam richting Edam/Volendam/Hoorn zal worden omgeleid via de N235 (Ilpendam-Purmerend), de A7 (oprit 4, Purmerend-Zuid naar afrit 6, Purmerend-Noord) en de N244 naar de N247 ter hoogte van Edam/Volendam. Komend uit de richting Katwoude/Edam/Volendam is de omleiding in omgekeerde richting. De omleidingsroute wordt met de bekende gele verwijzingsborden aangegeven.
 
Nood- en hulpdiensten en EBS-lijndiensten
In overleg met de Veiligheidsregio en EBS is besloten dat zij tijdens deze weekenden door het werkterrein heen mogen. Tijdens de sluitingsweekenden rijdt de normale lijndienst tijdelijk als zondagdienst. De bushalte Katwoude/Jaagweg is alleen vanuit het noorden beschikbaar. Mensen uit Monnickendam kunnen gebruik maken van een pontverbinding op de Purmer Ee om bij de bushalte te komen.
 
Geluidhinder
Zaterdag 21 augustus en zondag 22 augustus wordt er overdag en 's nachts gewerkt. Met deze aanpak is het mogelijk om de N247 zo kort mogelijk af te sluiten. In dit weekend trillen we de damwanden en slaan we de heipalen in de grond. Deze werkzaamheden geven flinke geluidhinder voor direct omwonenden. Voor deze werkzaamheden heeft de gemeente Waterland de ontheffing afgegeven. Inschattingen van de geluidshinder geven aan dat het ongeveer 70 decibel “op de gevel” van de woningen in de directe omgeving zal zijn. Dit is te vergelijken met het geluid van een stofzuiger op 1 meter afstand, een storend geluid.
 
Voor een goede nachtrust tijdens de nachtelijke werkzaamheden bieden we de direct omwonenden een hotelovernachting aan. De woningen die in aanmerking komen voor dit aanbod staan aangegeven in afbeelding 2. U mag zelf bepalen of u de nacht van de werkzaamheden gebruik maakt van het aanbod:
  Eén overnachting in een hotel van uw eigen keuze met een maximum van € 150,00 per adres.
 
 
 De vergoeding maken we aan u over nadat wij de officiële factuur van het hotel hebben ontvangen. Verdere informatie over indienen en terugbetaling ontvangt u medio augustus. Wij hopen u met dit voorstel tegemoet te komen en een alternatief te bieden voor de eventuele geluidhinder in het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 augustus 2021.
 
 Bewonersbrief inzake bovenstaande in pdf 

Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK), woensdag 28 juli 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina