naar Marker Nieuws indexpagina
Moeder & dochter winnen 'Heel Mérèke Bakt'
Moeder Nelie wint met een appeltaart en dochter Melanie met een Marker taart
Reeds een aantal jaren wordt er op de zaterdagmorgen van de Marker Havenfeesten een taartenbak wedstrijd georganiseerd. De Havenfeesten waren ook dit jaar gecanceld door de coronamaatregelen, maar de Marker Evenementen Stichting wilde dit evenement, met in achtneming van de RIVM richtlijnen, wederom organiseren.
 
Voor de zesde keer op rij een mooi initiatief waarmee eerder mooie bedragen voor diverse goede doelen worden ingezameld, dit jaar KWF Kankerbestrijding. (Koningin Wilhelmina Fonds voor de Nederlandse kankerbestrijding).
 
Er werden ‘Mérèker toarten (Marker taarten) en appeltaarten gebakken door totaal veertien amateur taartenbakkers. De taarten werden op diverse onderdelen door een deskundige jury beoordeeld. De beoordeling gebeurde anoniem, de jury weet niet wie de taart heeft gebakken. De nummers 3, 2 en 1 worden bekend gemaakt onder de schuilnaam die door de organisatie werd toegewezen.
 
De opbrengst van de verkoop van de taarten kwam geheel ten gunste van KWF Kankerbestrijding, een bedrag groot € 550,-. de cheque werd door Patricia Rempt in ontvangst genomen.
 
* Appeltaart * * Marker taart *
1. Nelie Visser-Stooker (Muiden)
2. Mieke Veer (Purmerend)
3. Hilda Zeeman (Mastenbroek)
1. Melanie Visser (Enkhuizen)
2. Wolmet Stooker-Van Riel (Blokzijl)
3. Aaltje de Waart (Karpershoek)
 Uitslag Heel Mérèke Bakt (appeltaart) 2021   Uitslag Heel Mérèke Bakt (Marker taart) 2021 

Bron: PepProductions, zaterdag 3 juli 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina