naar Marker Nieuws indexpagina
Klaas & Auke Teerhuis winnaars palingrookwedstrijd
'Beste palingrokers van Marken 2021'
Klaas & Auke Teerhuis met de wisselbeker
Jaarlijks wordt er op de zaterdag van de Marker Havenfeesten een palingrookwedstrijd georganiseerd. Dit jaar konden de Havenfeesten wederom geen doorgang vinden door de coronamaatregelen, dus ook geen palingrookwedstrijd.
 
Vorig jaar gaf aan aantal vaste deelnemers aan bij de organisatie van de Havenfeesten, de Marker Evenementen Stichting, dat ze wel open stonden voor een kleinschalig kampioenschap en zo geschiedde vorig jaar. Vandaag kreeg dit kleinschalig kampioenschap een vervolg. Op ĎHet landje van Starí nabij dorpshuis Het Trefpunt gingen acht rokers de strijd aan. En alles met achtneming van de nog geldende RIVM richtlijnen.
 
De 'wedstrijd' begon rond de klok van half tien. Een rondgang langs de rokers geeft je goed beeld wat er allemaal bij komt kijken. De buitentemperatuur, de temperatuur van de rookton, hoe lang ligt de paling in het zout, hoeveelheid zout, houtsoort voor de rookvorming, etcetera.  
 
Een deskundige jury heeft de paling beoordeeld op diverse criteria (zout, kleur en smaak) en heeft aan de hand hiervan punten gegeven. Wie welke paling gerookt had, was voor de jury onbekend. Na de puntentelling werd de prijs voor beste palingroker van Marken rond de klok van half vijf uitgereikt. De winnaars, vader Klaas en zoon Auke Teerhuis, mogen zich een jaar lang de 'Beste palingrokers van Marken' noemen, wat toch een hele eer is.
 
Einduitslag:
1. Klaas & Auke Teerhuis (ItaliŽ)
2. Erik van der Star (BelgiŽ)
3. Piet Honingh (Zwitserland)
 
 Uitslag Palingrookwedstrijd 2021 
Piet Honingh
Erik van der Star

Eerder op de dag....

De wisselbeker  

Bron: PepProductions, zaterdag 3 juli 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina