naar Marker Nieuws indexpagina
Pastoriewoning op Marken van top tot teen ge´soleerd
 
Met financiŰle steun van de Stichting Duurzaam Waterland is de pastoriewoning van de Protestantse Gemeente Marken grondig ge´soleerd. De woning aan de Hoogkamplaan kreeg vloer- Ún dakisolatie.
 
De pastoriewoning is gebouwd in 1968 en dat was te merken aan de isolatie; die liet nogal te wensen over. Eind 2019 besloot de Protestantse gemeente daarom dat het tijd was om daar verandering in te brengen en deed een jaar later een subsidieaanvraag bij onze stichting om een deel van de kosten terug te krijgen. We besloten 25% van de kosten te subsidiŰren, wat neerkwam op iets meer dan Ç3.000,-.
 
Vloer en dak
Wat is er allemaal gebeurd? De vloer kreeg een 8cm dikke isolatielaag van ecofoam, een product op waterbasis en dus milieuvriendelijk. Ook het dak werd onder handen genomen; daar kwam een flinke laag met 10cm dakisolatie te liggen.
 
Voordelen
Door de goede isolatie is het energiegebruik aardig gedaald: met meer dan 16% van 3.100 m3 naar 2.600 m3. Dat betekent stukken meer comfort voor de dominee die in de pastoriewoning woont, een lagere energierekening Ún een daling van de CO2-uitstoot. Win-win-win dus.
 
Windmolens
De Stichting Duurzaam Waterland kan deze projecten financieren met de winst die wij maken met de windmolens bij De Nes aan de N518. We vinden het belangrijk om op deze manier iets terug te doen voor de bewoners van onze regio. Wil je ook een aanvraag doen als organisatie of particulier? Dat kan via de pagina subsidies op onze website.
 

Bron: Stichting Duurzaam Waterland, donderdag 1 juli 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina