naar Marker Nieuws indexpagina
‘Het Feest’ kan eindelijk beginnen in het Marker Museum
Trijntje Visser overhandigt voorzitter Cor Visser de sleutels
‘Feest op Marken’ is de titel van de seizoenstentoonstelling in het Marker Museum, welke vrijdag 25 juni officieel van start is gegaan. Dit keer geen officiële opening, maar een wat sobere openstelling van het Museum aan de Kerkbuurt op Marken. Deze tentoonstelling stond eigenlijk gepland voor 2020, maar corona gooide roet in het eten en moest het Marker Museum het gehele jaar z’n deuren gesloten houden. Maar omdat de besmettingscijfers dalen en vele mensen reeds gevaccineerd zijn, heeft de Overheid bepaald dat musea nu weer open mogen en dus ook het museum op Marken.
 
‘Feest op Marken’
De tentoonstelling over festiviteiten op het voormalige Eiland Marken. Suikerstikken, Sinter Maartens Veugeltje, Neutjes Evend, Bruiloft, Oranje Feest en Pinksterfeest.
 
De openingstijden zijn echter wel iets aangepast. Het museum is van maandag tot en met zaterdag geopend van 11.00 tot 16.00 uur en op zondag van 12.00 tot 16.00 uur. Er mogen maximaal acht bezoekers tegelijk in het museum zijn (kinderen onder de 13 jaar worden niet meegerekend) en een mondkapje is verplicht.
 
Het Marker Museum is gevestigd op Kerkbuurt 44-47 te Marken. Het museum is dagelijks geopend tot en met zondag 31 oktober.
 
Toegangsprijzen
Volwassenen € 3,00
Kinderen t/m 12 jaar € 1,50
Leden van het Marker Museum, Museumkaart en Vereniging Rembrandt gratis.
(Er kan niet met pin betaald worden)
Reden genoeg om het Marker Museum met een bezoek te vereren...................
 www.MarkerMuseum.nl 

Bron: PepProductions, vrijdag 25 juni 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina