naar Marker Nieuws indexpagina
In week 28 is het Oosterpad de gehele week afgesloten voor alle verkeer
Bewoners worden apart ge´nformeerd en kunnen alleen 1 dagdeel niet gebruik maken van de weg
De redactie zag bijgaande bord aan het begon van het Oosterpad en heeft navraag gedaan middels het emailadres wat op het bord staat. Onderstaand het antwoord van een werkvoorbereider van Heijmans.
 
Terugkomende op uw email, kunnen wij (Heijmans) u aangeven dat wij, in opdracht van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK), verzocht zijn een nagestrooide oppervlaktebehandeling aan te brengen op het Oosterpad op Marken.
 
De oppervlaktebehandeling zal worden aangebracht op het gedeelte tussen de Walandweg en de dijk (einde weg), als aangegeven in onderstaande afbeelding. De werkzaamheden bestaand uit het grondig reinigen van de weg, het opvullen van scheuren in het asfalt om vervolgens de oppervlaktebehandeling aan te brengen. Deze laatste bestaat uit een soort dikke lijmlaag, op basis van bitumen, die wordt gesproeid op het wegdek. Voordat de Ĺlijmĺ  opdroogt, wordt deze meteen fijne steenslag (hoekig grind) ingestrooid. Hierdoor ontstaat een egaal stroef oppervlak welke ook het onderliggende asfalt beschermt tegen uitdroging. Het teveel aan steenslag wordt na het opdrogen van de lijm, verwijderd.
 
Hoewel wij 1 dagdeel bezig zijn, waarbij echt niemand over het pad kan, zijn wij de dagen er omheen ook nog bezig met bijvoorbeeld het verwijderen van overtollig instrooimateriaal. De weg is de hele week afgesloten uitgezonderd voor bewoners. Bewoners worden apart ge´nformeerd en kunnen alleen 1 dagdeel niet gebruik maken van de weg.

Bron: Heijmans Infra Regio Noord West, dinsdag 22 juni 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina