naar Marker Nieuws indexpagina
Bedankje van familie de Waart op een dagje varen met Stichting Vaarwens
Vaarwens 864 op zondag 6 juni 2021, Merekers onder elkaar…
Vrienden stonden aan de kade nabij de houtzagerij aan de Zaanse Schans
Op zondag 6 juni 2021 was er een Vaarwens voor Cornelis Pieter de Waart en z'n gezin. Zie artikel 15502.
De redactie kwam onderstaande reactie tegen van de familie De Waart bij Vaarwens 864:
 
Zondagochtend, 6 Juni 2021. Met mijn hele gezin melden we ons om tien uur bij de boot van Stichting Vaarwens in Amsterdam Noord. Twee weken daarvoor werden we volledig verrast door een telefoontje met de vraag of wij deze dag vrij wilden houden voor een dag genieten met Stichting Vaarwens.
 
Aan boord werden we welkom geheten door twee voor ons bekende vrijwilligers: Dirk-Jan van Geemen uit Monnickendam en Sijmon Zondervan, mijn oude buurjongen van mijn mooie woonplaats Marken. Na dit warme ontvangst met koffie en thee werden de trossen los gegooid en zetten we koers naar Zaandam. Een schitterende tocht over het IJ, over de Coentunnel heen via de Wilhelminasluis de Zaan op, richting de Zaanse schans. Wat ziet alles er schitterend uit vanaf het water en wat zijn de mensen op het water vriendelijk naar elkaar. Het weer was fantastisch en we keken onze ogen uit.

De sfeer aan boord was geweldig. Onze schippers loodsten ons professioneel onder bruggen en spoorbruggen door, door de sluis en langs de vele andere schepen. Ze kregen alle medewerking van de verschillende brugwachters. Wanneer via de marifoon genoemd werd dat de boot van Stichting Vaarwens wilde passeren, kregen ze alle medewerking. Hulde voor al deze mensen. We voeren door tot Wormer, net iets voorbij de Zaanse Schans om vervolgens 180 graden om te draaien. De reden hiervoor was dat we iets voor op schema waren.
 
Tijdens het afmeren bij de houtzagerij aan de Zaanse Schans zagen we een enthousiaste groep mensen staan die naar ons zwaaiden. Vrolijk zwaaiden we terug en verbaasden ons wederom over de vriendelijkheid van alle mensen. Misschien kwam het door het mooie weer en het feit dat iedereen op het water elkaar groet. Wat een gezelligheid! Met dat we dichterbij kwamen werd het ons duidelijk dat de vrolijk zwaaiende mensen onze vrienden waren! Blijkbaar waren ook zij betrokken in dit complot om ons een onvergetelijke dag te bezorgen. Zij waren op de fiets vanuit Marken gekomen om samen met ons te kunnen lunchen bij de houtzagerij. Volledig volgens de corona voorschriften hebben we op gepaste afstand samen de lunch genuttigd. De vrienden hadden hun eigen lunchpakketje meegenomen en wij werden verrast met een uitgebreide lunch verzorgd door de Stichting Vaarwens. Eén van onze vrienden had verse gerookte IJsselmeerpaling meegenomen om te delen. Met zijn allen hebben we herinneringen opgehaald, veel gelachen en van de lekkere lunch genoten. Wat een succes was dit.
 
Nadat we meerdere mooie foto’s hebben gemaakt, als tastbare herinneringen aan deze mooie dag, stapten de vrienden weer op de fiets voor de rit terug naar Marken en mochten wij de houtzagerij bezichtigen. De uitleg door de enthousiaste vrijwilligers was duidelijk en informatief. Een bezoek aan de houtzagerij op de Zaanse Schans is een aanrader voor iedereen. Weer aan boord van de Vaarwens werd de reis terug naar Amsterdam ingezet. Moe en voldaan kwamen we weer bij onze auto aan in Amsterdam Noord.

Wij hebben een ontzettend mooie dag gehad. Een dag even zonder zorgen, met aangenaam gezelschap, goede verzorging en schitterend weer. Een dag wat ons energie en mooie herinneringen heeft gegeven. Wij willen Stichting Vaarwens vanuit het diepst van ons hart bedanken voor de hele dag, de goede zorgen en de gezelligheid. We hopen dat jullie nog vele mensen kunnen verrassen en voor een dag kunnen ontzorgen.

Met vriendelijke groeten en dankbaarheid,
Cornelis en Tiny de Waart
Marken
www.StichtingVaarwens.nl

Bron: Stichting Vaarwens, maandag 21 juni 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina