naar Marker Nieuws indexpagina
Hilda Raasing neemt afscheid van Brandweerpost Marken
Eťn van de drieŽntwintig brandweerposten in de VrZW van haar 'afscheidstour'
 Hilda Raasing, Algemeen directeur/commandant Veiligheidsregio Zaanstreek/Waterland (VrZW), gaat per 1 juli 2021 met pensioen. Mevrouw Raasing neemt op 1 juli afscheid van VrZW na een mooie carriŤre van 43 jaar overheidsdienst, waarvan 8,5 jaar als directeur/commandant VrZW.
 
Voor haar pensionering wil ze van alle drieŽntwintig brandweerposten in de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland persoonlijk afscheid nemen. Woensdag stond post Marken, aan de Buurterstraat, op het programma van de ĎafscheidstourĎ.
 
Mevrouw Raasing arriveerde rond de klok van negen op de boerderij van de familie Teerhuis op Wittewerf. Daar stonden de beide Ďrodeí voertuigen van post Marken opgesteld. Ze werd welkom geheten door postcoŲrdinator Dirk Boes. Boes bedankte haar voor alle jaren van goede samenwerking. Hij liet haar ook een officiŽle onthulling verrichten, waarbij twee koffiemokken werden getoond. De post wil daarmee afstand doen van de plastic bekertjes voor de koffie / thee en op deze wijze een bijdrage leveren aan een beter milieu. De afscheid nemende directeur kreeg een bos bloemen, een foto van brandweerkorps Marken en een miniatuur van het Paard van Marken. Na een groepsfoto te hebben gemaakt, werd de avond voortgezet in de brandweerkazerne onder het genot van toast met paling en een drankje. Hilda genoot zichtbaar van de gastvrijheid op Marken.
 
Opvolger
Saskia van den Broek volgt per 1 augustus Hilda Raasing van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland op. Saskia van den Broek is momenteel gemeentesecretaris/algemeen directeur bij de gemeente Harlingen. Daarnaast heeft ze als operationeel leider bij Veiligheidsregio Frysl‚n ervaring opgedaan bij diverse grote incidenten en crises. Bij deze veiligheidsregio is ze ook manager Crisisbeheersing geweest. Saskia van den Broek brengt hierdoor veel ervaring mee op zowel het gebied van gemeente als veiligheidsregio, die in haar nieuwe functie goed van pas komt. 
Groepsfoto met de 'senioren'

Bron: PepProductions, donderdag 17 juni 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina