naar Marker Nieuws indexpagina
Bap krijgt autorijles (video)
Zaterdag 1 mei 2021 /  Omroep PIM
 
Je bent nooit te oud om te leren en dat geldt ook voor Bap, want Bap gaat eindelijk zijn rijbewijs halen. Helaas zit het Bap wel een beetje tegen, want de rij-instructeur is ziek. Gelukkig heeft Bessie de oplossing: zij gaat Bap leren autorijden want tja, Bessie weet toch alles beter.
 
Maar hoe kom je aan een lesauto? Gelukkig zit Errol Phefferkorn met zijn groene auto's om de hoek en is hij de beroerdste niet om Bessie & Bap te helpen. Toch geeft Errol voor vertrek nog even een belangrijke boodschap mee aan Bessie & Bap: "je mag Marken niet inrijden, er zijn mooie routes richting Uitdam en Monnickendam maar we willen graag de rust op Marken bewaren".

Bessie zou Bessie niet zijn als ze haar eigen plan trekt en gewapend met een routekaart van Marken rijden ze richting de Kerkbuurt, omdat je op het Kerkplein mooi kan oefenen met achteruitrijden en parkeren.  Maar of de plaatselijke handhaving daar hetzelfde over denkt ervaren Bessie & Bap aan den lijve. 

Na een pitstop bij Bistro Cafetaria 'De Verkeerde Wereld' rijden Bessie & Bap naar de windmolens, want ze moeten de elektrische auto met een volle accu terugbrengen naar Errol. 

Over Bessie & Bap
Bessie & Bap brengen actuele onderwerpen op Marken op enigszins humoristische wijze in beeld. Ditmaal een sketch over de e-scooters & e-cars welke op Marken rijden. Huurders van een e-scooter of e-car krijgen voor vertrek een duidelijke instructie over de besturing als ook de plaatselijke verkeersregels. 
 
Toelichting Cees van Altena, voorzitter Stichting Eilandraad Marken: "De Stichting Eilandraad Marken heeft een voorstel gedaan om in het, met de gemeente Waterland en de toeristenbranche te sluiten toeristenconvenant, richtlijnen op te nemen waarin het gebruik binnen Marken wordt afgeraden en dat huurders van deze vervoermiddelen daarop worden gewezen. De directie van See by Drive neemt deze wens van Marken zo serieus, dat als blijk van goede wil deze beperkingen zelfs in zijn verhuurcondities voor de verhuur van zijn vervoermiddelen zijn opgenomen. Daarbij staat het de onderneming vrij om huurders bij overtreding een sanctie c.q. boete op te leggen."
 
Camera & montage : Thomas de Groot

Bron: Omroep PIM, zaterdag 12 juni 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina