naar Marker Nieuws indexpagina
Eilandraad bespreekt onderwerpen uit 'Visie 2021-2025' in openbare vergadering
 
Dankzij technische ondersteuning van de Marker Evenementen Stichting (MES) was het dinsdagavond wederom mogelijk om de halfjaarlijkse openbare vergadering van de Stichting Eilandraad Marken (Eilandraad) volledig digitaal te laten plaatsvinden.
 
De Eilandraad was hier erg blij mee. Het coronavirus speelt nog steeds een rol in ons dagelijks leven en toch gaat het leven, al is het in aangepaste vorm, door. Ook de activiteiten van de Eilandraad. Tijdens de ‘live’ via YouTube én Kerk TV uitgezonden vergadering, werden de kijkers bijgepraat over de 'Visie 2021-2025' voor Marken.
 
Opening
Voorzitter Cees van Altena van de Stichting Eilandraad Marken (Eilandraad) opende om klokslag acht uur de avond met een aantal mededelingen. Vervolgens stelde de (nieuwe) burgemeester van Waterland, Marian van der Weele, zich voor, middels een vooraf opgenomen video voor het gemeentehuis in Monnickendam. De presentatie van de avond werd om en om gedaan door Cees van Altena en Henk Zeeman.
 
Visie 2021-2025
Vervolgens kwamen allerlei onderwerpen voorbij die in de Visie 2021-2025 staan: zoals wonen, de Jeugdraad, ontwikkelingen Rietlandenschool, dijkversterking Marken, Zorg & Welzijn, Natuur & Milieu, Toerisme, Mooi wonen op Marken,      
 
Cees excuseerde zich aan alle werkgroepen, dat niet alle werkgroepen aan bod  zijn gekomen. Het complete boekwerk ‘Visie 2021-2025’ is binnenkort te downloaden.
 
Tijdens de avond was er via Whatsapp de mogelijkheid om vragen te stellen, maar daar werd geen gebruik van gemaakt. Als iemand nog vragen heeft, kunnen die gemaild worden naar info@Eilandraad.nl.
 
Rond de klok van half tien werd de openbare vergadering beëindigd met een video over het bouwproject bij Sportvereniging Marken en de inspreekreactie van Cees van Altena bij de voorbereidende raadsvergadering van donderdag 27 mei 2021.
 
 
Video over het bouwproject bij Sportvereniging Marken als pdf
Stedenbouwkundig- en landschappelijke plan, april 2021
(een pdf groot 29,3 Mb, 50 pagina's)
Wilt u de Openbare Vergadering terugkijken, zie onder.........
of via.....

Bron: PepProductions, dinsdag 8 juni 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina