naar Marker Nieuws indexpagina
Nationale Balkon Beweegdag een succes in Zaanstreek-Waterland
Beweging, plezier en contact
 
Nationale Balkon Beweegdag een succes in Zaanstreek-Waterland: beweging, plezier en contact
  
Ouderen in woonzorgcentra in heel Nederland kwamen op vrijdag 4 juni op hun balkon in beweging. In Zaanstreek-Waterland deden negen woonzorgcentra mee aan de tweede editie van Nationale Balkon Beweegdag. Een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en partners. Binnen de richtlijnen van het RIVM werd het balkonfeest gevierd met muziek, beweegbingo en dans. De deelnemers beleefden een plezierige ochtend en zien dit graag vaker gebeuren. ‘Dit mag van mij wel elke week’, vertelt een enthousiaste deelnemer.
 
Rosa Schouten, Buurtsportcoach Team Sportservice: ‘Balkon Bewegen is vorig jaar tijdens de lockdown van de grond gekomen. Ouderen kunnen op hun balkon of in een tuin in de vrije ruimte bewegen. Ideaal natuurlijk. Zeker nu de uitstapjes van mindere frequentie zijn, is het toch belangrijk om te blijven bewegen. De Balkon Beweegdag is één van de initiatieven om het bewegen te stimuleren’ en werd georganiseerd in Volendam, Marken, Monnickendam, Oosthuizen, Landsmeer en Oostzaan.
 
Een divers programma
In samenwerking met Sportkoepel, WonenPlus, het personeel en vrijwilligers van de locaties is met veel zorgvuldigheid een programma samengesteld. Rosa Schouten: ‘Samen met mijn collega’s hebben wij diverse ‘balkon’lessen in elkaar gezet. Zo gingen we bewegen op muziek en verzorgden wij een beweegles waaraan deelnemers staand of zittend op de stoel aan mee konden doen. Ieder op zijn of haar eigen niveau. Het is heel dankbaar om te zien hoe de bewoners, vrijwilligers en personeel genoten van dit initiatief. Als je dan van de bewoners allemaal positieve reacties krijgt dan maakt je dat wel heel blij!’
 
Nationaal Ouderenfonds
De Balkon Beweegdag is een initiatief van Het Ouderenfonds en wordt georganiseerd met: de VriendenLoterij, Menzis, VWS, VML, KNGF, WijBuurtsportcoaches en haar ambassadeurs.
 
Benieuwd naar meer?
Bent u benieuwd naar de Oldstars initiatieven in uw omgeving? Kijk dan op www.oldstars.nl
 

Bron: Team Sportservice Zaanstreek-Waterland, zaterdag 5 juni 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina