naar Marker Nieuws indexpagina
MES viert 25 jarig jubileum met ThuisBingo
Vrijdag 28 mei 2021, live vanuit jeugdgebouw ‘De Zonnewijzer’
‘bingomaster’ Henk Zeeman alias ‘Henk Jan van de Smid’
1996-2021
De Marker Evenementen Stichting (MES) werd op 2 juli 1996 opgericht en viert dit jaar haar vijfentwintig jarig bestaan. Het was de bedoeling om dit groots te vieren met de Marker Havenfeesten in het laatste weekend van juni, maar covid-19 gooit nog steeds roet in het eten. Als alternatief werd het jubileum gevierd met een online ThuisBingo, gehouden op vrijdagvond 28 mei, uitgezonden via het YouTube kanaal van de MES.
 
Evenementen
De MES werd in 1996 opgericht voor de organisatie van grote buitenevenementen op Marken, waarvan de Marker Havenfeesten de bekendste is en, normaal gesproken, jaarlijks plaats vindt. En ook het organiseren van de jaarlijkse Sinterklaas intocht was een grote wens. Zodat deze intocht weer op zaterdag, met een volledige Christelijke muziekvereniging ‘Juliana’ en veel publieke belangstelling, georganiseerd kon worden. Maar de jaarlijkse evenementen als paaseieren zoeken en de MESMJ Kerstoptocht mogen niet vergeten worden.
 
Coronatijd
In de afgelopen corona tijd heeft het bestuur van de MES niet stilgezeten. Er zijn zeven online bingo georganiseerd en in samenwerking met Sportvereniging Marken een voetbalwedstrijd ‘live’ uitgezonden. Tevens is de S.V. Marken kerstverloting (zaterdag 19 december 2020) en de Openbare vergadering van de Stichting Eilandraad Marken (dinsdag 24 november 2020) rechtstreeks in de huiskamer gebracht. De dag voor Koningsdag was er een gezellige Thuisquiz met Rad van Avontuur. Aan alle online evenementen werd goed meegedaan en niet alleen door inwoners van het schiereiland zelf, maar ook (ver) daarbuiten.
 
ThuisBingo
Tijdens de ThuisBingo werden beelden vertoond van enkele activiteiten van de afgelopen 25 jaar. Het geheel werd, vanwege het jubileum, aan elkaar gepraat door ‘bingomaster’ Henk Zeeman. Eddy was helaas verhinderd, maar ‘Henk Jan van de Smid’ kon het entertainment niveau heel goed evenaren van de vaste bingomaster.
 
Jubileumfeest
Zodra de coronamaatregelen het weer toelaten, zal het feest ook fysiek gevierd gaan worden met de Marker bevolking, maar dat is nog even afwachten.
1996-2021
 

Bron: PepProductions, vrijdag 28 mei 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina