naar Marker Nieuws indexpagina
EBS rijdt tenminste tot eind 2023 in Waterland! 
Noodconcessie tot en met december 2023
EBS verzorgt na 2021 nog twee jaar het openbaar vervoer in Waterland. Dat wordt geregeld in een zogeheten noodconcessie. Dat zijn we met onze opdrachtgever Vervoerregio Amsterdam overeengekomen. De overeenkomst is goed nieuws voor de inwoners van Waterland. Zij zijn hierdoor verzekerd van goed openbaar vervoer in de komende jaren en is er duidelijkheid voor medewerkers van EBS.
 
EBS heeft tot eind dit jaar een contract voor het exclusief verzorgen van het openbaar vervoer in de concessie Waterland. Het was de bedoeling van Vervoerregio Amsterdam om daarna een samengevoegde concessie Zaanstreek-Waterland in te laten gaan. Vorig jaar juli is de aanbesteding hiervoor stopgezet vanwege de coronapandemie. Door de nu afgesloten noodconcessie is er meer tijd om zicht te krijgen op welke manier en wanneer onze reizigers terugkomen, in aanloop naar een nieuwe concessieperiode. 
 
De noodconcessie loopt tot en met december 2023. Ook voor de nu nog aparte concessie Zaanstreek heeft Vervoerregio Amsterdam een noodconcessie afgesloten met Connexxion, de huidige concessiehouder in dat gebied.
 
Hoge waardering
We zijn blij dat we na dit jaar in elk geval nog twee jaar langer het mooie Waterland mogen blijven bedienen. We willen na de coronacrisis zo snel mogelijk weer zoveel mogelijk reizigers terug verwelkomen. We laten ons daarbij niet alleen leiden door de aantallen. Waterlanders hebben steeds een hoge waardering gegeven voor onze dienstverlening en onze ambitie is om aan die hoge maatstaf te blijven voldoen. 

Bron: EBS, donderdag 27 mei 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina