naar Marker Nieuws indexpagina
Schoolkamp van Rietlandenschool op fort Spijkerboor
woensdag 26 t/m vrijdag 28 mei 2021
Deze week is het zover…de leerlingen van groep 7 en 8 van de Protestants Christelijke Basisschool ‘De Rietlanden’ op Marken gaan alsnog op schoolkamp.
 
Het was een tijdje spannend of het schoolkamp doorgang kon vinden, vanwege de coronamaatregelen. De bestemming die we geboekt hadden op Texel kon helaas niet doorgaan, omdat we vanuit het bestuur het verzoek hebben gekregen niet met openbaar vervoer te reizen. Op het laatste moment hebben we toch nog een alternatieve locatie kunnen vinden en wat voor een locatie. De leerlingen mogen drie dagen doorbrengen op fort Spijkerboor. In het fort zit het bedrijf ‘Unlimted You’ gevestigd, zij hebben het mogelijk gemaakt dat de leerlingen van het fort gebruik mogen maken tegen een gereduceerde prijs.
 
Basisschool De Rietlanden is een natuurschool, waardoor de prachtige locatie midden in de natuur goed aansluit op onze visie. Dit was dan ook voor 'Unlimted You' en 'Natuurmonumenten' de doorslag om onze leerlingen te verwelkomen. Natuurlijk zijn de leerlingen niet alleen op het fort gebleven. Samen met 'VISIT Beemster' en 'Beleef de Beemster' is er voor de donderdag een mooi programma samengesteld, waaronder boerengolf en een speurtocht door de Middenbeemster.

Het wordt een kamp om nooit te vergeten. We willen iedereen bedanken die ons heeft gesteund en geholpen.

Bron: Nicolette Schipper, donderdag 27 mei 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina