naar Marker Nieuws indexpagina
Helga is de gastvrouw op het parkeerterrein van Marken
Helga krijgt de sleutel 'corona-proof' (via afvalgrijper) overhandigd van Jacko Borst, namens de gemeente Waterland

Eind 2019 had Helga de Graas een concept bedacht waarbij zowel de Gemeente Waterland en de Stichting Eilandraad Marken, de Markers en zijzelf baat bij zouden hebben. Zij heeft toen haar concept gepresenteerd bij de Gemeente Waterland, Stichting Eilandraad Marken en aantal ondernemers op Marken. Allen waren enthousiast.
 
Een brand en corona zorgden ervoor dat de uitwerking van dit concept behoorlijke vertraging opliep maar op donderdag 1 april jongstleden werd een vacature opengesteld voor een ‘Exploitant pin- en toiletgebouw’ op Marken door de gemeente Waterland. Velen dachten dit een soort één april grap was, maar die gedachte leefde niet bij de op Marken woonachtige Helga. Zij is de ‘exploitant’ vanaf heden! 
 
R-BIJ (coffee to go) informatiepunt, belooft een mooie en gezellige gastvrije centrale plek te worden om als gastvrouw onder andere eilandbezoekers te woord te staan en Marken te promoten. Daarnaast wil Helga ook de Markers zelf wat aanbieden door op het eiland een aantal producten van bakkerij Mastenbroek te gaan verkopen. Ook gaat zij onder andere haar zelfgemaakte armbandjes daar verkopen.  
 
Komend jaar zal Helga, in samenwerking met de Gemeente Waterland en de Eilandraad, de functie als gastvrouw verder inhoudelijk vorm geven. 
 
Vanaf zaterdag 29 mei is 'R-BIJ' informatiepunt geopend. De eerste dagen gaat Helga proef draaien.
 
Openingstijden:
Vrijdag :  10:30 - 18:00 
Zaterdag :  09:30 - 18:00 
Zondag :  10:30 - 18:00 
 
Op woensdag en donderdag is 'R-BIJ' soms geopend, dit hangt af van seizoen en drukte.

Bron: PepProductions, donderdag 27 mei 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina