naar Marker Nieuws indexpagina
Stichting Promotie Waterland realiseert nieuwe fotodoeken
 
Nu door de coronabeperkingen het toeristisch seizoen niet op de gebruikelijke manier geopend kon worden, wilde Stichting Promotie Waterland (SPW) toch op een positieve manier het nieuwe - en hopelijk snel coronavrije - seizoen starten. Om die reden zijn er, in samenwerking met Gemeente Waterland, Zeilvloot Monnickendam en Leguit+Roos 36 nieuwe fotodoeken geplaatst aan `t Prooyen in Monnickendam.
 
De fotodoeken werden voor een eerste keer opgehangen bij aanvang van het toeristisch seizoen van 2015. De doeken, aan het hekwerk van het buitenterrein van aannemersbedrijf Leguit + Roos, verfraaien het aanzicht van het havenfront vanaf de straatzijde en het water en inspireren bezoekers om meer van alle Waterlandse kernen te gaan ontdekken. Inmiddels waren de doeken, die weer en wind doorstaan, toe aan vervanging. Ook de nieuwe doeken geven een mooi sfeerbeeld van Waterland. Naast de 36 sfeerbeelden van alle kernen van Waterland, hangt er een plattegrond waarop alle locaties zijn aangeduid.
 
Constructieve samenwerking
Dit project is gerealiseerd op initiatief van Stichting Promotie Waterland. Door middel van een verkregen incidentele subsidie van Gemeente Waterland konden de doeken worden aangeschaft. Leguit + Roos stelde niet alleen het hekwerk beschikbaar, maar sponsorde ook de professionele bevestiging en de leden van Zeilvloot Monnickendam zorgden ervoor dat alle doeken vakkundig werden opgehangen.
 
Elfde seizoen
Stichting Promotie Waterland begint alweer aan het elfde seizoen. De Informatiepunten, aan het Zuideinde in Monnickendam en aan de haven van Marken, vallen beide onder de verantwoordelijkheid van de stichting en zijn sinds 1 mei weer geopend. De stichting biedt hiermee fysieke plekken om bezoekers van Waterland van informatie te voorzien over de verschillende Waterlandse kernen. Voor lokale bezoekers is het informatiepunt dé plek voor de aankoop van diverse cadeaubonnen, waaronder de VVV- en bioscoopbon en de lokaalgerichte Waterlandbon.
 
Stichting Promotie Waterland
Onder de slogan ‘Waterland laat je verrassen’ is Stichting Promotie Waterland sinds 2010 actief in het verwezenlijken van het algemene doel om meer mensen in Waterland te laten recreëren en ervoor te zorgen dat zij langer blijven en vaker terugkomen. De activiteiten van de SPW zijn gericht op drie doelgroepen: inwoners, ondernemers en toeristen. Er zijn informatiepunten in Monnickendam en Marken die worden gerund door vrijwilligers.
 

Bron: Stichting Promotie Waterland, vrijdag 14 mei 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina