naar Marker Nieuws indexpagina
HHNK start vanaf maandag 17 mei met nieuwbouw 'De Poel'
Donderdag 20 mei & vrijdag 21 mei zijn er een aantal verkeerstops van ongeveer 6 minuten

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) start maandag 17 mei met de eerste werkzaamheden voor de nieuwbouw van Gemaal De Poel.
 
Plaatsen damwanden
Vanaf maandag 17 mei worden damwanden geplaatst waarbinnen de kelder en de (halve) uitstroomkoker van het nieuwe gemaal gebouwd worden. De damwandplanken zijn ongeveer 15 meter lang. Op het moment van hijsen van de planken die vlak naast de weg worden ingebracht moet het verkeer ongeveer 6 minuten worden stilgezet. Dit zal een aantal malen per dag gebeuren op zowel donderdag 20 als vrijdag 21 mei. Eind juni gebeurt dat nogmaals op twee dagen om de heipalen van het nieuwe gemaal te hijsen en aan te brengen.
 
Bij het inplannen van de verkeerstops houden we rekening met de dienstregeling van het openbaar vervoer (EBS) en we hebben afstemming met de hulpdiensten zodat zij geen hinder zullen ondervinden (bij spoedmeldingen geen verkeersstops).
 
De werkzaamheden vinden plaats tussen 07.00 en 17.00 uur. Het betreft totaal 20 damwandplanken en het verkeer wordt begeleid via verkeersregelaars.
 
Het aanbrengen van damwanden tijdens reguliere werktijden doormiddel van hoogfrequent trillen en het aanbrengen van palen doormiddel van heien brengt mogelijk ook enige geluidshinder met zich mee.
 
Begin februari 2021 zijn de voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwbouw van gemaal De Poel gestart. In het water van De Poel is natuurcompensatie aangelegd, en de weg N518 tussen Monnickendam en Marken/Uitdam is omgelegd over de voormalige parkeerplaats.
 
Het nieuwe gemaal De Poel is klaar voor een toekomst met meer regenval en grotere periodes van droogte en heeft een grotere verwerkingscapaciteit. Vissen kunnen het gemaal gemakkelijk passeren tussen Waterland en de Gouwzee en het Markermeer.

     

Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK), woensdag 12 mei 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina