naar Marker Nieuws indexpagina
CDA Waterland zoekt doortastende wethouder
Ruimtelijke Ordening /Gebiedsontwikkeling
 
CDA Waterland zoekt een wethouder Ruimtelijke Ordening/gebiedsontwikkeling voor de resterende bestuursperiode tot en met april 2022. De functie beslaat indicatief 0,7 fte. Bij voorkeur is de wethouder per direct beschikbaar.
 
Gemeente Waterland
De gemeente Waterland telt ruim 17.500 inwoners verdeeld over 10 kernen: Broek in Waterland, Ilpendam, Katwoude, Marken, Monnickendam, Overleek, Purmer, Uitdam, Watergang en Zuiderwoude. Waterland vormt een groenblauwe oase grenzend aan het stedelijk gebied van Amsterdam en Purmerend en dicht bij Zaanstad. De kernen hebben ieder karakteristieke kenmerken, tradities en cultuur. Het veenweide- en polderlandschap in combinatie met de ligging aan de Gouwzee en het Markermeer maken Waterland een aantrekkelijk woon- en leefgebied.
De gemeenteraad telt 17 leden. Het CDA is de grootste partij in de raad met 4 zetels. In de coalitie werkt het CDA samen met GroenLinks (3 zetels), PvdA (2 zetels) en D66 (2 zetels). In het college van B&W zijn deze partijen elk met een wethouder vertegenwoordigd.
De raad heeft ruim een jaar geleden besloten zelfstandig te blijven en de ambtelijke organisatie te versterken.
 
De portefeuille
De portefeuille van de CDA wethouder omvat naast het totale domein van de Ruimtelijke Ordening een ambitieus programma voor de bouw van 1000 woningen. Belangrijke pijlers in dit programma zijn de ontwikkeling van het (voormalige) bedrijventerrein Galgeriet in Monnickendam naar een woongebied met 700 woningen en het realiseren van woningbouw op Marken. Het beleid is gericht op het bouwen binnen de kernen en het verduurzamen met behoud van de unieke cultuurhistorische waarden. Ook specifieke projecten zoals de ontwikkeling en bouw van scholen en een nieuwe sporthal, bouw en woningtoezicht en de versterking van de dijken langs het Markermeer en de Gouwzee behoren tot de portefeuille.
 
Persoonlijke kenmerken en eigenschappen
Wij zoeken een charismatische CDA wethouder die beschikt over een ruime, aantoonbare kennis op het terrein van RO/gebiedsontwikkeling met bestuurlijke ervaring. Kennis van de nieuwe Omgevingswet is gewenst. De wethouder kan goed onderhandelen en beschikt over overtuigingskracht. De portefeuille vraagt daarnaast om een gezonde dosis resultaatgerichtheid en sturend vermogen in de lopende projecten. Tenslotte zijn lef, doorzettingsvermogen en uitstekende communicatieve vaardigheden onontbeerlijk om succesvol te zijn.
 
Procedure
Kandidaten kunnen tot en met dinsdag 25 mei 2021 hun interesse voor de functie aangeven door het insturen van een motivatiebrief met CV per e-mail aan: simone.boogaard@waterland.nl.
 
De gesprekken met de kandidaten vinden plaats op zaterdag 29 mei 2021.
Voor meer informatie over de vacature kunt u contact opnemen met Simone Boogaard (fractievoorzitter, 06-52054069)
 

Bron: CDA Waterland, dinsdag 11 mei 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina