naar Marker Nieuws indexpagina
Stand van zaken groene e-scooters en e-cars van See by Drive
 
Sinds kort is verhuurbedrijf 'See by Drive' (SBD) op Marken gevestigd, aan de Kruisbaakweg. SBD moest weg van het Galgeriet in Monnickendam en dit was de enige locatie in de regio waar het bedrijf terecht kon. Eigenaar Errol Phefferkorn wil overlast tot elke prijs voorkomen en heeft bij Provincie en de politie informatie ingewonnen waar zijn voertuigen moeten rijden. Hieronder de actuele situatie.

See by Drive wil niet dat gasten Marken inrijden - meld direct als dat wel zowel is
Zowel de e-scooters als de e-cars zijn legale vervoermiddelen en mogen dus in principe op Marken rijden, maar SBD wil dit absoluut niet. Hij vertelt dit ook aan de huurders. Als u dus toch een groene e-scooter/e-car op Marken ziet rijden, bel Errol direct op
06-57285058 of Whatsapp en geef het nummer van het voertuig door (staat op de achterkant): hij onderneemt dan direct actie. Parkeren op de gemeentelijke parkeerplaats met deze voertuigen mag wel van SBD.

Er zijn ook andere verhuurders, bijvoorbeeld in Volendam: hun e-scooters (met een andere kleur dan
groen) zullen ook gebruik maken van de Marker Express en hiervoor door de oude kern rijden. Juridisch valt daar helaas niets aan te doen. We proberen wel via gesprekken overlast te beperken. De Werkgroep Toerisme is hier vorig jaar al mee begonnen.

Plek op de weg van de e-cars is juridisch nog niet waterdicht en verschilt per wegvak
De e-scooters geven wat de plek op de weg betreft geen probleem: overal waar een fietspad is, op het fietspad. De e-cars liggen lastiger: deze zijn breder dan de de oorspronkelijke invalidenautootjes zoals de Canta. De hoofdregel voor 45 km-karretjes is: op de rijbaan (behalve autoweg of snelweg). Maar: de wegbeheerder kan langzaam verkeer op de rijbaan verbieden met bord C9:
Dit bord staat bij de dijk van Marken naar Monnickendam vice versa (N518) (tractoren mogen dus wl), mede om wielrenners te weren. Dus: de autootjes zouden op het fietspad moeten, zoals ook de Provincie stelt. Echter: de verkeersspecialist van politie Zaanstreek/Waterland heeft SBD uitgelegd dat de wetgeving nog achterloopt bij deze nieuwe situatie (door de grotere breedte). Handhaving hanteert daarom voorlopig deze regel: als de e-car tussen de fietspadmiddenstreep en de berm past, dan op het fietspad. Past dat niet, dan op de rijbaan. Concreet betekent dat: van de Kruisbaakweg tot afslag Uitdam op het fietspad, daarna op de rijbaan. SBD geeft deze instructie mee aan de huurders en heeft ook bij de 'baanwissel' gekleurde tape om palen aangebracht om de mensen te helpen.

De voertuigen van SBD zijn RDW-goedgekeurde voertuigen. We zullen ze dus zowel op het fietspad als op de rijbaan tegen blijven komen, wees er op verdacht. Zodra er weer nieuws is, melden we dat direct.
 
Werkgroep Verkeer van de
'activeren, adviseren en verbinden'
Bron: Stichting Eilandraad Marken, woensdag 14 april 2021
 naar Marker Nieuws indexpagina