naar Marker Nieuws indexpagina
Buiten Sport & Spel Spektakel voor jeugd van 12 t/m 17 jaar (video)
vrijdag 5 maart 2021 / Omroep PIM
 Het jeugdteam van de gemeente Waterland, Team Sportservice en de jongerenwerkers van de Bolder organiseren de komende drie maanden dagelijks een uur buitensport & spel. Maandag 1 maart was de start in Ilpendam, dinsdag in Broek in Waterland, woensdag en donderdag in Monnickendam en vrijdag op Marken.
 
Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is het programma voor alle kernen hetzelfde, wisselend per week. Op woensdag kunnen de jongeren basketballen of handballen. Afgelopen week was het bootcamp, volgende week rugby en de week erna bubbelvoetbal, etc.

Rachel Plaggenburg, buurtsportcoach vertelt dat ze een programma voor 6 weken hebben samengesteld. In deze periode spreken ze met de jongeren over wat zij leuk vinden en maken zo gezamenlijk het programma voor de overige 6 weken.
 
Jerome den Enting is blij dat dit mogelijk is gemaakt voor jongeren die tot voor kort niet naar school konden. Inmiddels kunnen ze 1 of een paar dagdelen naar de middelbare school en verder zijn ze thuis online lessen aan het volgen. Daar worden ze duidelijk niet blij van, somberheid en apathie liggen op de loer. Contact onderling is van groot belang.

Omroep PIM sprak ook 2 jongeren die meededen, Ryan Schipper en Kirsten Zeeman, en duidelijk waren ze blij weer buiten en lekker met anderen in beweging te zijn.
Interview : Patty de Jong / Camera : Peter van Maanenberg & Rachel Plaggenburg / Montage : Peter van Maanenberg

Bron: Omroep PIM, zondag 7 maart 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina