naar Marker Nieuws indexpagina
Buiten Sport & Spel spektakel elke vrijdagmiddag op Marken
Voor jongeren van 12 t/m 17 jaar, deelname is gratis en aanmelden verplicht!
 
OPROEP
Er waren afgelopen vrijdag 19 jongeren aanwezig op Marken, maar is maximaal plaats voor 30. Met de teamsport dagen zou het wel leuker zijn als er nog meer personen aanwezig zijn. Dus geef je op en doe mee.
 
 
*********
 
 
Gevoelens van eenzaamheid en somberheid zijn negatieve effecten van de langdurige coronamaatregelen. Voor jongeren is er weinig ruimte voor ontmoeting door de sluiting van de scholen en de regel om met maximaal twee personen buiten te zijn. Gelukkig geldt er voor jongeren van 12 t/m 17 jaar een uitzondering op dit laatste wanneer het gaat om sporten op een verenigingsterrein. 
 
Het jeugdteam van de gemeente, Team Sportservice en de jongerenwerkers van de Bolder hebben de handen inééngeslagen. Met medewerking van buitensportverenigingen en input van meerdere partners (Praktijk Zonnepad, de huisartsenpraktijken/ praktijkondersteuners jeugd), is er in korte tijd een breed activiteitenprogramma samengesteld: het buiten sport en spel spektakel.

De sportactiviteiten starten op maandag 1 maart en vinden plaats in Broek in Waterland, Ilpendam,
Marken en Monnickendam.
 
Het aanbod
Met dit activiteitenprogramma bieden we jongeren de mogelijkheid op ontmoeting en verbinding met leeftijdsgenoten. De komende 3 maanden is er gelegenheid om kennis te maken met onder andere rugby, kickboksen, bootcamps en ‘bubble voetbal’ naast clinics in atletiek, handbal, basketbal en hockey. Niet enkel regulier aanbod voor jeugdige verenigingsleden maar ook andere sporten en verrassende spelvormen, bedoeld voor zoveel mogelijk jongeren. Zie bijgevoegde flyer voor meer informatie.
 
Vanaf 1 maart t/m 31 mei 2021 worden op onderstaande locatie, dagen en tijden onderstaande programma’s aangeboden. Deelname is gratis:
 
Maandag
Ilpendam
15.30 - 16.30 uur
SV Ilpendam
Dinsdag           
Broek in Waterland
15.30 - 16.30 uur 
SDOB
Woensdag
Monnickendam 
16.00 - 17.00 uur 
Wisselende locaties
Donderdag
Monnickendam
16.00 - 17.00 uur  
VV Monnickendam
Vrijdag
Marken 
16.00 - 17.00 uur
SV Marken
  
Per activiteit is er ruimte voor
maximaal 30 deelnemers en jongeren moeten zich altijd online aanmelden via de website https://www.noordhollandactief.nl of via de QR-code op de flyer.
 
Voor de invulling van het tweede blok van het programma (vanaf half april) nemen wij de ervaringen en input van jongeren graag mee. Vanaf begin april is ook dit programma terug te vinden op bovenstaande website.
 
Uiteraard wordt er zorgvuldig rekening gehouden met de meest actuele wet- en regelgeving. Het is om deze reden niet de bedoeling dat er toeschouwers aanwezig zijn tijdens de activiteiten. Hopelijk bieden we met deze sportactiviteiten op een veilige en gezonde manier verlichting en plezier.
 
Ondersteuning
Het jongerenwerk zal zo veel mogelijk aanwezig zijn tijdens de activiteiten. Vanuit een goed contact is het doel te achterhalen welke behoeften, interesses en ideeën er zijn in deze moeilijke tijd en bieden wij ook een luisterend oor.
 
Jongerenwerk en Team Sportservice is ook via de mail bereikbaar:
Jerome den Enting (jongerenwerker) jongerenwerker@waterland.nl
Ayoub Lamarti (jongerenwerker)
a.lamartisports@hotmail.com
Rachel Plaggenburg (Team Sportservice)
rplaggenburg@teamsportservice.nl
 
Heb je een hulpvraag of wil je met iemand praten over de impact van de coronamaatregelen? Dan kun je ook contact opnemen met het jeugdteam. Het jeugdteam van de gemeente Waterland is bereikbaar via jeugdconsulenten@waterland.nl
 
Vragen
Heeft u nog vragen, neemt u dan contact op met Charlotte Kruidenberg van de afdeling Sociaal Domein via telefoonnummer (0299) 658 556 of via e-mail charlotte.kruidenberg@waterland.nl
 

Bron: PepProductions, zondag 7 maart 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina