naar Marker Nieuws indexpagina
Voetbalcompetities senioren categorie A niet hervat
Nadat het kabinet dinsdag 23 februari de bestaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus grotendeels verlengde, komt de KNVB vandaag met de gevolgen daarvan voor de routekaart voor het amateurvoetbal. Door de verlengde maatregelen kunnen in ieder geval de seniorencompetities veldvoetbal in de categorie A (eerste elftallen Tweede Divisie tot en met Vijfde Klasse) niet worden hervat. Voor de jeugd- en zaalcompetities in de categorie A blijven de opties openstaan.
 
Doordat de competities in de categorie A senioren niet kunnen worden hervat, zal er geen promotie en degradatie plaatsvinden. De indeling voor het seizoen 2021/’22 zal worden gebaseerd op de indeling van het seizoen 2020/’21.
 
De KNVB hanteerde voor de senioren veldcompetities in de categorie A een uiterste startdatum van zaterdag 10 en zondag 11 april en een minimale voorbereidingsperiode waarin zonder beperkingen getraind kon worden (vanaf risiconiveau ‘ernstig’) van 4-5 weken. Trainen zonder beperkingen zou in dat geval mogelijk moeten zijn vanaf woensdag 10 maart. Doordat de maatregelen van het kabinet zijn verlengd tot en met maandag 15 maart, vervalt de optie om deze competities te hervatten en de eerste seizoenshelft uit te spelen.
 
Ook voor deze teams organiseert de KNVB de KNVB Regio Cup: regionale competities zonder promotie of degradatie. Dit aanbod start vanaf het moment dat het kabinet dit toelaat. Begin maart start de KNVB met een inventarisatie onder alle teams in de categorie A over mogelijke deelname aan de KNVB Regio Cup.
 Routekaart herstart competities amateurvoetbal in pdf 

Bron: KNVB, woensdag 24 februari 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina