naar Marker Nieuws indexpagina
IJsbaanverenigingen, KNRM en Brandweer: BEDANKT!
 
 Burgemeester Sicko Heldoorn roemt de samenwerking afgelopen ijsweek met alle betrokken verenigingen en organisaties. “Dankzij de goede voorbereiding met de zes ijsbaanverenigingen, de KNRM, de Brandweer, Ambulancedienst en Politie maar natuurlijk ook onze eigen gemeentelijke organisatie, kunnen we terugkijken op een geslaagde schaatsweek."
 
De grote verkeersstromen en parkeerproblemen werden zo goed mogelijk opgelost. Op zaterdag moesten wel de wegen tussen Monnickendam en Marken en tussen Broek in Waterland en Zuiderwoude worden afgesloten omdat een goede doorgang voor de hulpdiensten in het gedrang kwam. In totaal zijn er 127 verkeersboetes uitgedeeld voor onveilig parkeren.
 
De KNRM en Brandweer zijn negen keer uitgerukt om een gewonde snel van het ijs van de Gouwzee te halen. De ijsbaanverenigingen mochten geen wedstrijden en tochten organiseren, maar toch waren de vrijwilligers volop in touw om grote groepen schaatsers op te vangen. Burgemeester Heldoorn heeft veel respect voor de vrijwilligers: “De gemeente zorgde voor maximale inzet van BOA’s en heeft verkeersregelaars en matrixborden ingehuurd, maar zonder de vrijwilligers hadden we het niet gered om alle schaatsers een fantastisch weekend te bezorgen.”
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 18 februari 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina