naar Marker Nieuws indexpagina
Lissy Sundermeijer beste voorlezer van Waterland
Karmac Bibliotheek en alle betrokkenen zijn superblij dat de Nationale Voorleeswedstrijd door is gegaan in Waterland. Dit ondanks de situatie rondom Corona. Digitaal, door middel van filmpjes is het gelukt! Vier scholen stuurden van hun schoolkampioenen zo’n filmpje in. De jury koos Lissy Sundermeijer van 'De Havenrakkers' in Broek in Waterland als beste. De juryleden /wethouders hebben, samen met collega's bij de gemeente Waterland en Karmac Bibliotheek, extra aandacht besteed om er iets leuks van te maken voor de voorlezers!

Lezen is leuk en door de Nationale Voorleeswedstrijd wil Stichting Lezen dat laten zien. Veel scholen in Waterland haken daarbij aan en zij kozen van groep 7 of 8 hun beste voorlezer. Dat waren
Romy Duif van de Van Randwijkschool in Ilpendam, Timon de Fretes van De Blauwe Ster in Monnickendam, Lissy Sundermeijer van De Havenrakkers en Kas Haertlein van De Gouwzee. De jury bestond uit twee wethouders van de gemeente Waterland, Ton van Nieuwkerk en Astrid van de Weijenberg. Zij bekeken met veel plezier alle filmpjes. En ook zij maakten een filmpje waarin ze vertellen wat ze van de voorlezers vonden en wie de winnaar is geworden.

Voorlezen doe je voor publiek. Belangrijk is dus dat de luisteraars het ook leuk vinden. De jury vond Lissy daar het best in geslaagd. Zij keek vaak om zich heen, ze fronste, en lachte en sleepte iedereen mee met het verhaal ‘De regels van Floor’. De twee jongens hadden allebei een heel moeilijk en spannend boek gekozen. Ze deden het heel goed en voerden de spanning goed op. Timon, ‘De Grijze Jager’, fluisterde en verhief zijn stem. Kas liet de hoofdpersonen uit ‘Kruistocht in spijkerbroek’ goed tot leven komen. Romy tenslotte liet iedereen meegenieten met ‘Geronimo Stilton’. We zijn nog steeds benieuwd hoe het afloopt: wie stond er nu achter die deur.

De winnaar Lissy gaat binnenkort meedoen aan de kwartfinale en zal daar de gemeente Waterland vertegenwoordigen. Veel succes en plezier Lissy!
 
Aanvullende informatie vanuit de redactie
Lissy is een dochter van Pieter Sundermeijer en Desiree Koster.

Bron: Karmac Bibliotheek, woensdag 17 februari 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina