naar Marker Nieuws indexpagina
Handhaving duidelijk in beeld op Marken
zondag 31 januari 2021
 
Om drukte op Marken in goede banen te leiden, waren er zondag vier Buitengewoon OpsporingsAmbtenaren (BOA’s) actief op het schiereiland. Dit naar aanleiding van reacties en vragen van inwoners van Marken, over de drukte van de week ervoor.
 
De voorspelling was, dat het zondag redelijk weer zou gaan worden en het dus toch weer druk zou gaan worden op Marken. De inzet van de gemeentelijke handhavers was daarom op zondag verdubbeld. Ze hebben vooral gelet op parkeren, dat bezoekers bij een vol parkeerterrein niet het dorp inrijden.
 
Ze moesten de bezoekersstroom in de haven en op de dijk in goede banen laten leiden en ze hebben natuurlijk gelet op het handhaven van de covidregels.
 
De weersomstandigheden voor een mooie wandeling waren super goed en daardoor kwamen er zondag vele bezoekers naar Marken. Een deel van die bezoekers, moest door een vol parkeerterrein, ook rechtsomkeer. Voor bewoners werden er een aantal parkeerplaatsen vrij gehouden.
 
 
Al het binnenkomend verkeer op Marken, werd dit weekend eerst via de lus geleid, waarna ze vervolgens het parkeerterrein op konden rijden. Als het het parkeerterrein vol was, werd een verkeerspion geplaatst. Als er weer wat auto's vertrokken waren, werd de pion weer weggehaald. Bezoekers die niet het parkeerterrein op konden / mochten rijden, moesten Marken weer verlaten. 
 
De verkeerspion geeft aan dat het parkeerterrein vol is  

Bron: PepProductions, zondag 31 januari 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina
 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.