naar Marker Nieuws indexpagina
Extra inzet om drukte op Marken in goede banen te leiden
 
Afgelopen zondagen was het druk op Marken met dagjesmensen die er even uit willen. De gemeente kreeg daarover veel reacties en vragen van inwoners van Marken.
 
Nu was het druk op bijna alle “leuke” plekjes in Nederland, het is dus ook echt een landelijk probleem. Het is ook wel begrijpelijk dat mensen er even uit willen in deze coronatijd. De landelijke oproep blijft echter: “Blijf thuis en ga terug als je merkt dat het ergens druk is”.
 
Deze landelijke poster heeft de gemeente aangepast met een herkenbaar beeld uit Marken en via onder andere social media verspreid. Dus ook voor bezoekers van Marken is de oproep: “Ga terug als je merkt dat het druk is”.
 
De voorspelling is dat het deze zondag redelijk weer wordt en het kan dus toch weer druk worden op Marken. De inzet van de gemeentelijke handhavers is daarom op zondag verdubbeld op Marken. Ze letten vooral op parkeren, dat bezoekers bij een vol parkeerterrein niet het dorp inrijden, ze leiden de bezoekersstroom in de haven en op de dijk in goede banen en ze letten natuurlijk op het handhaven van de covidregels.
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 28 januari 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina