naar Marker Nieuws indexpagina
Woensdag 17 maart coronaproof stemmen voor de 2e Kamerverkiezingen
 
Vanwege het coronavirus worden bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021 maatregelen getroffen om de verkiezingen goed te laten verlopen.
 
Zo zijn twee stemlokalen in Waterland ook al op maandag 15 en dinsdag 16 maart open om mensen met een verhoogd risico de kans te geven rustig te stemmen. Alle stembureaus voldoen aan de coronaregels; zo is er voldoende ruimte gecreŽerd om 1,5 meter afstand te houden en er is toezicht bij de entree opdat er niet teveel mensen tegelijk naar binnen gaan. Om kiezers in het stemlokaal te wijzen op de maatregelen, wordt het aantal leden per stembureau uitgebreid van minimaal 3 naar minimaal 4. Daarnaast zijn er veel reserveleden en tellers nodig.
 
Meer stembureauleden nodig; meld je aan als stembureaulid
Iedereen van 18 jaar of ouder kan zich aanmelden als lid van het stembureau. Voor het werken op het stembureau ontvang je een vergoeding van de gemeente en je krijgt een maaltijdvergoeding. Medewerkers van een stembureau krijgen vooraf een gratis (digitale) training van de gemeente, die zij met goed gevolg moeten afronden. Je kunt de test overdoen tot je een voldoende scoort. Er zijn verschillende taken op het stembureau, je kunt je aanmelden voor de hele dag of alleen ís avonds als teller.
 
Voor meer informatie of om je aan te melden mail naar verkiezingen@waterland.nl of bel het Klant Contact Centrum van de gemeente tel. 0299-658 585. Meld je aan voor maandag 1 maart 2021.
 
Waarom stembureaulid worden?
Als stembureaulid lever jij juist nu een belangrijke bijdrage aan de democratie. Samen met de andere leden van het stembureau zorg je dat de verkiezingen goed en zo veilig mogelijk verlopen.
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 7 januari 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina