naar Marker Nieuws indexpagina
Uitgifte identiteitskaart met inlogfunctie per 1 januari 2021
elektronische Nederlandse IdentiteitsKaart, de eNIK
 
Vanaf 1 januari 2021 wordt de Nederlandse identiteitskaart uitgegeven met een inlogfunctie. Dit betekent dat burgers straks kunnen inloggen met hun identiteitskaart via de DigiD app. Door op deze manier in te loggen, kunnen zij gegevens inzien of wijzigen die extra gevoelig zijn. Zoals medische gegevens.
 
Om deze gegevens goed te beschermen willen organisaties nog meer zekerheid dat de gegevens met de juiste persoon worden gedeeld. Inloggen met een identiteitskaart met behulp van de DigiD app geeft die extra zekerheid en zorgt voor maximale bescherming van iemands gegevens.
 
Activeren inlogfunctie
Burgers ontvangen na het ophalen van hun identiteitskaart binnen enkele werkdagen thuis een brief met een pincode. Met deze brief kunnen ze de inlogfunctie van hun identiteitskaart activeren. Hierna is hun identiteitskaart geschikt om straks mee in te loggen op websites van de overheid, het onderwijs, de zorg en hun pensioenfonds. Nederlanders in het buitenland en het Caribisch gebied kunnen ook gebruikmaken van deze nieuwe functie op de identiteitskaart.
 
Meer weten?
    Burgers
Vanaf 1 januari 2021 kunnen burgers voor alle actuele informatie
digid.nl raadplegen.

    Gemeenten
Om over te kunnen gaan op de uitgifte van de identiteitskaart met inlogfunctie zijn er de afgelopen maanden meerdere updates geweest voor het Reisdocumenten Aanvraag- en Archiefstation (RAAS).
 

Bron: Rijksoverheid, donderdag 24 december 2020

 
Geen (spoed)aanvragen reisdocumenten op 31 december 2020 in verband met nieuwe identiteitskaart met inlogfunctie
 
Vanaf 1 januari 2021 wordt de Nederlandse identiteitskaart met een inlogfunctie (eNIK) uitgegeven. Dit betekent dat burgers met hun identiteitskaart via de DigiD app kunnen inloggen bij de overheid, het onderwijs, de zorg of pensioenfonds.
 
Iedereen die op maandag 4 januari een identiteitskaart aanvraagt bij uitgevende instanties, krijgt een identiteitskaart met inlogfunctie. Binnen 5 werkdagen na de uitreiking ontvangt u thuis een brief van DigiD. Daarmee kunt u de inlogfunctie op hun identiteitskaart activeren. 
Voor de implementatie van de Nederlandse identiteitskaart met inlogfunctie die vanaf 1 januari 2021 wordt uitgegeven, zijn test- en systeemwerkzaamheden nodig. Dit is een complexe en tijdrovende operatie.
 
Dit heeft de volgende gevolgen voor de aanvragen van reisdocumenten:
    Op donderdag 31 december 2020 kunnen er de hele dag (Nederlandse tijd) geen aanvragen voor identiteitskaarten en paspoorten worden gedaan bij alle uitgevende instanties.
    Ook kunnen er tussen donderdag 31 december 2020 uur tot maandag 4 januari 2021 09.00 uur (Nederlandse tijd) geen spoedaanvraag voor identiteitskaarten en paspoorten worden gedaan.
 
Tip: Als u met urgentie een reisdocument nodig heeft, kunt u een nooddocument aanvragen. In Nederland geeft de Koninklijke Marechaussee nooddocumenten onder strikte voorwaarden af.
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 24 december 2020

naar Marker Nieuws indexpagina