naar Marker Nieuws indexpagina
Een bijzonder Marker Afval Kerstverhaal

Er was eens een nieuw bestuurslid van de Stichting Eilandraad Marken (blond welteverstaan) die de behoefte had, om haar telefoon in de vuilniszak te gooien en zoals het een goed burger betaamd deze ook maar meteen naar de ondergrondse restafvalcontainer te brengen.
 
Tot zover niets aan de hand. Tot deze lieftallige (blonde) dame een berichtje naar haar liefhebbende echtgenoot wilde sturen en ontdekte dat haar mobiele telefoon verdwenen was. Na uren zoeken en bellen met de vaste telefoon, kwam dit blondje tot de conclusie dat er maar één plek kon zijn waar hij was. Precies, in de ONDERGRONDSE RESTAFVALCONTAINER.
 
Wat nu!!. Meteen kreeg zij een goed idee en belde naar de gemeente Waterland met het verzoek meteen te worden doorverbonden met iemand die verstand heeft van de ondergrondse restafvalcontainer. Zo gebeurde en deze mijnheer wilde er alles aan doen om haar 'kerstwens' te vervullen en regelde dat twee medewerkers, die eigenlijk een vrije middag hadden, meteen de vrachtwagen gingen ophalen en deze lieftallige (blonde) dame meteen te hulp kwamen schieten.
 
De vrachtwagen arriveerde, de container werd gelicht en de inhoud werd naast de container gekieperd. Het nummer van de telefoon werd gebeld en ja hoor daar hoorden we wat gerinkel. Na veel gegraai en gewroet tussen de viezigheid werd de mobiele telefoon gevonden en deed deze het ook nog. De dame was zielsgelukkig en toen keken we eens even naar de berg afval.
 
Dit was niet te geloven. Scheiden van plastic daar hebben heel veel Markers geen zin in want de hoeveelheid plastic in de container was ongekend. Ook stukken tapijt en snoeren, batterijen, stukken tapijt, hopen duivenmest ga zo maar door. Op de foto's was het ergste al opgeruimd, want de redactie van Marker Nieuws kwam pas later langs om, op haar verzoek, foto’s te maken van de bende.
 
De mannen van de gemeente legen al tien jaar soortgelijke containers, maar dit hadden ze in geheel Waterland nog nooit gezien. Dit zie je bij studenten en achterstandswijken in grote steden zeiden ze, maar niet in onze gemeente.
 
Bewustwording is iets wat er moet gebeuren. Verder is het goed te weten (ik wist dat dus niet) dat elke zak die er in gegooid wordt geregistreerd is op adres. Ze wisten dus precies hoe laat deze (blonde) dame haar telefoon in de ondergrondse restafvalcontainer heeft gegooid.
 
Al het afval hebben deze dame en de twee mannen van de gemeente, zak voor zak weer in de restafvalcontainer en al het plastic in ondergrondse PMD container gegooid.
 
Deze ondergrondse containers nabij kruising Walandweg/Zereiderpad is de minst gebruikte ondergrondse container en deze was de dag ervoor net geleegd. Je wilt dus niet weten wat er na een week in deze en de andere drukkere containers zit. De dame overhandigde de mannen een lekkere fles 'Jack Daniels' en wenste ze fijne feestdagen.
 
De (blonde) dame ging huppelend met haar telefoon naar huis maar eenmaal thuis vond zij dit toch wel heel erg. Vandaar dit verhaal.
 
Het verhaal liep goed af en ze leefde nog lang en gelukkig.
 
Allemaal hele fijne kerstdagen en een gelukkig 2021
 
Groetjes 'De Blondine'

De twee medewerkers (Henk & Ed) van de gemeente Waterland, welke eigenlijk een vrije middag hadden.
('Namen & rugnummers' zijn bij de redactie bekend)

Bron: PepProductions, donderdag 17 december 2020

naar Marker Nieuws indexpagina