naar Marker Nieuws indexpagina
Voorstellingen 'Oorlogskramp' doorgeschoven naar mei 2022

Beste bewoners van Marken en andere belangstellenden,
 
Het vieren van 75 jaar bevrijding dit jaar hadden wij ons heel anders voorgesteld. Ruim anderhalf jaar van voorbereidingen voor het vieren van 75 jaar vrijheid was in een klap over door het COVID-19 virus.
 
De voorstellingen ‘Oorlogskramp’, een samenwerking met toneelvereniging ’t Voetlicht, die gepland stonden in mei dit jaar werden gecanceld. Ons plan was om dit najaar de voorstellingen door te laten gaan, echter werden de overheidsmaatregelen opnieuw aangescherpt.
 
Het volgende plan was om de voorstellingen ‘Oorlogskramp’ mei 2021 doorgang te laten vinden, daarom was de toneelvereniging in september begonnen met de repetities. Ook de repetities voor de voorstellingen konden geen doorgang meer vinden vanwege de verscherpte maatregelen vanuit de overheid, hierdoor valt optie mei 2021 ook af.
 
Gezien de aanhoudende maatregelen die wij op korte termijn niet zien versoepelen hebben de bestuursleden van ’t Voetlicht en de COV “Marken en Oranje” helaas moeten besluiten de voorstellingen ‘Oorlogskramp’ door te schuiven naar mei 2022. Wij hebben gekozen voor mei, omdat de voorstellingen ‘Oorlogskramp ‘zijn geschreven vanuit het oogpunt op het herdenken en vieren van de vrijheid. Het lijkt een ongebruikelijk besluit om 2021 over te slaan maar mede door de maatregelen is het voor de toneelvereniging niet mogelijk te repeteren en is mei 2021 met het zicht op de huidige planning en voorbereidingen niet haalbaar.
 
Onze hoofdsponsors Rabobank Waterland en Omstreken, Gemeente Waterland en Coöperatie Windenergie Waterland waren bereid hun financiële middelen ter beschikking te houden. Waarvoor onze hartelijke dank.
 
Vooralsnog, uiteraard onder voorbehoud, zijn de data voor de voorstellingen ‘Oorlogskramp’:
donderdag 5 mei 2022
vrijdag 6 mei 2022
zaterdag 7 mei 2022
en zondag 8 mei 2022
 
Met vriendelijke groet,
Het bestuur van de COV "Marken en Oranje"

   
Facebook
Secretariaat:
Chantal Commandeur
 oranjevereniging.marken@ziggo.nl 
 
NL14 RABO 0347 3867 76
Christelijke Oranje Vereniging Nederland en Oranje
                 

Bron: Christelijke Oranjevereniging 'Marken & Oranje', zaterdag 12 december 2020

naar Marker Nieuws indexpagina