naar Marker Nieuws indexpagina
Sinterklaas brengt na aankomst op Marken bezoek aan kinderbingo
Door het wegbrengen van de prijzen maakte de Sint en z’n Pieten toch een soort ereronde over Marken

Met een flauw zonnetje meerde de boot van Sinterklaas afgelopen woensdag aan bij het Paard van Marken, om vervolgens via het Oosterpad, de bingostudio te bezoeken, vanwaar de MES Kinderbingo ‘live’ werd uitgezonden. Met de ‘Spanje’ en twee reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) van station Marken, arriveerden de Sint en een aantal zwarte Pieten weer op Marken. Organisatie was traditioneel in handen van de Marker Evenementen Stichting (MES).
 
Het is deze coronatijd altijd spannend of en wanneer Sinterklaas met z’n Pieten op Marken zou arriveren. De Spaanse delegatie had normaal gesproken afgelopen zaterdag de haven van Marken binnen gevaren met de ‘Spanje’, maar door Covid-19 was dat niet mogelijk, want de anderhalve meter afstand regel kon natuurlijk nooit worden gehandhaafd op de kade van Marken. En daar kwam nog bij, dat de vaste ‘Spanje’ kapitein thuis zat met corona en moest er een oplossing worden gevonden. En deze oplossing kwam van Martijn & Mildred. De Sint mocht hun boot lenen om van Monnickendam naar Marken te varen. Voor de Marker haven werd de boot echter tegengehouden (corona) door reddingboot ‘Frans Verkade’ en moest er, na goed overleg tussen de MES, de Sint en de KNRM, worden uitgeweken en zo werd besloten om aan te meren bij de Marker vuurtoren, Het Paard van Marken.
 
De (tijdelijke) ‘Spanje’ werd door de reddingboten van de KNRM met de juiste koers richting de aanlegsteiger van de vuurtoren van Marken geloodst. Bij de vuurtoren werd de Goedheiligman van harte welkom geheten door burgemeester Sicko Heldoorn van de gemeente Waterland en presentator André. Bij de vuurtoren kreeg de Sint ook de sleutels, welke past op alle deuren van Marken, overhandigd, zodat ook de schoentjes van de kinderen op Marken gevuld kunnen worden. En niet alleen de sleutels, maar ook een verloren mondkapje van één van de Pieten.
 
De Sint vond het wel jammer dat hij dit jaar niet met de muzikale klanken van de Christelijke muziekvereniging 'Juliana' werd ontvangen, maar het is dit coronajaar niet anders. Met Marker sleutels en vele cadeaus werd ging het gezelschap naar studio, waar de MES Kinderbingo werd uitgezonden.
 
Daar werd de Sint verwelkomd door bingomaster Eddy. Na de begroeting nam de Sint de taak van bingomaster over en ging hij de bingomolen laten draaien en noemde hij de getallen op. Tussendoor was burgemeester Heldoorn ook van de vuurtoren naar de studio gekomen en sprak nog enkele woorden tot de Sint.
 
Na de tweede bingoronde ging de Sint en z’n Pieten de gewonnen prijzen persoonlijk bij de prijswinnaars thuisbezorgen, terwijl in de studio de bingo verder ging. Door het wegbrengen van de prijzen maakte de Sint en z’n Pieten toch een soort ereronde over Marken. Rond de klok van vijf kwam een einde aan de kinderbingo.

'De aankomst'
De geleende boot van Martijn & Mildred ligt aangemeerd Burgemeester Sicko Heldoorn en presentator André
'De Kinder Bingo'
Alle foto's kun je terug vinden in onderstaande foto reportages:
 Sinterklaas op Marken 2020, deel 1: De aankomst   Sinterklaas op Marken 2020, deel 2: De Kinder Bingo 

Bron: PepProductions, donderdag 26 november 2020

naar Marker Nieuws indexpagina