naar Marker Nieuws indexpagina
Marieke van Dijk, kandidaat-wethouder financiën Waterland
Ze volgt Bas ten Have op die in oktober opstapte
 
De coalitie draagt Marieke van Dijk voor als nieuwe wethouder in de gemeente Waterland. Indien de raad instemt wordt zij namens D66 Waterland wethouder in het College en volgt daarmee Bas ten Have op die in oktober opstapte. Van Dijk krijgt dezelfde portefeuille als haar voorganger. Naar verwachting kan Marieke van Dijk op donderdag 17 december als wethouder van Waterland geïnstalleerd worden.
 
D66 fractievoorzitter Gerard Meij: “Marieke van Dijk is de vrouw die we zochten en past helemaal in het profiel dat we hebben opgesteld. Iemand die onafhankelijk is, verantwoordelijkheid neemt en die zich vastbijt in ingewikkelde dossiers.”

Marieke was tot voor kort wethouder in Heemskerk. “Marieke heeft haar sporen verdiend in Heemskerk en heeft daar gedurende zes en halfjaar goed gepresteerd. Zij heeft veel ervaring met verschillende portefeuilles zoals Financiën, Economische Zaken, Toerisme en de Metropool Regio Amsterdam (MRA)”.

Van Dijk, 52 jaar jong, staat te trappelen om te beginnen. “Ik ben een verbinder, die weet waar zij voor staat, maar die ook voldoende in staat is om anderen de ruimte te geven het beste uit zichzelf te halen. Het coalitieakkoord is de basis. Ik verheug me erop om mijn bijdrage te kunnen en mogen leveren aan een stabiel, kwalitatief en goed bestuur. Ik ga direct aan het werk met het gemeentebestuur, de inwoners en ondernemers om de gemeente Waterland verder te brengen.“

Met al haar ervaring wil zij zich heel graag inzetten voor Waterland, voor de inwoners, organisaties en bedrijven. Van Dijk is woonachtig in Heemskerk.

De coalitie is ook verheugd met de nieuwe kandidaat-wethouder van D66. Simone Boogaard, fractievoorzitter CDA namens de coalitiepartners: ”Zij brengt haar expertise als wethouder mee en heeft haar vlieguren gemaakt in het financiële domein, iets wat Waterland nu heel goed kan gebruiken. Ze is een stevige bestuurder. We kijken vol vertrouwen uit naar de samenwerking”.
 

Bron: D66 Waterland, woensdag 25 november 2020

naar Marker Nieuws indexpagina