naar Marker Nieuws indexpagina
Geslaagde eerste online openbare vergadering Eilandraad Marken
Voorzitter Cees van Altena van de Stichting Eilandraad Marken
 
Dankzij technische ondersteuning van de Marker Evenementen Stichting (MES) was het dinsdagavond mogelijk om de halfjaarlijkse openbare vergadering van de Stichting Eilandraad Marken (Eilandraad) voor de eerste keer volledig digitaal te laten plaatsvinden.
 
De Eilandraad was hier erg blij mee. Het coronavirus speelt nog steeds een grote rol in ons dagelijks leven en toch gaat het leven, al is het in aangepaste vorm, door. Ook de activiteiten van de Eilandraad. Tijdens de Ďliveí via YouTube ťn Kerk TV uitgezonden vergadering, werden de kijkers bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen bij de verschillende werkgroepen van de Eilandraad.
 
Opening
De uitzending begon met het Marker Volkslied. Vervolgens opende voorzitter Cees van Altena van de Eilandraad om klokslag acht uur de avond. Hij memoreerde het aantal corona besmettingen op Marken en ook de tijdelijke sluiting van de Rietlandenschool. Ook noemde hij de vele reacties op het laatst verschenen rondschrijven van de Eilandraad. Het onderwerp afval passeerde ook de revue, dit naar aanleiding van de laatst aangelegde ondergrondse afvalcontainers.
 
Nieuwe bestuursleden
Bij het agendapunt bestuur werd medegedeeld dat Jaap Boes en Neel Huurman hun adviseursfunctie per het einde van dit jaar beŽindigen. De Eilandraad heeft ook twee nieuwe bestuursleden: Melissa Zwaan en Aaltje Trijntje Schouten.
 
Werkgroepen
Aansluitend kwamen alle werkgroepen aan het woord, middels vooraf opgenomen videoís. Tussendoor kreeg de Marker horeca een podium, om zich te presenteren in deze coronatijd.
 
Tijdens de avond was er via Whatsapp of SMS de mogelijkheid om vragen te stellen en daar is ook goed gebruik van gemaakt. De vragen werden, voor zover mogelijk, tijdens de vergadering beantwoord.
 
Diverse mededelingen
Op dinsdag 15 december lanceert HSB Bouw uit Volendam een website over de woningbouw op het sportcomplex van Sportvereniging Marken. Op deze manier kunnen inwoners meedenken over dit project.
 
Natuurlijk mocht Koen Visser ook niet ontbreken. Hij haalt sinds begin november iedere week restafval en/of PMD op, tegen een kleine vergoeding, bij veelal senioren bewoners op Marken. Een video van zín werkzaamheden werd ook getoond tijdens de uitzending.
 
De uitzending werd tot op het einde goed bekeken en zal waarschijnlijk zeker, als de coronatijd langer duurt, een vervolg krijgen. Ook het vele werk wat een aantal vrijwilligers van de MES aan de avond hebben gehad, mag niet vergeten worden.
 
Rond de klok van half elf werd de openbare vergadering beŽindigd met het Marker Volkslied.
 

Bron: PepProductions, dinsdag 24 november 2020

naar Marker Nieuws indexpagina