naar Marker Nieuws indexpagina
Nieuws van de werkgroep Openbaar Vervoer Eilandraad Marken

De covid-19 pandemie raakt ons allemaal. We werken momenteel veelal thuis en dientengevolge reizen we dus flink minder. Dit heeft ook invloed op het openbaar vervoer. De bussen van en naar Marken zijn veel leger dan normaliter het geval zou zijn. Dit heeft tot gevolg dat de kosten niet meer opwegen tegen de baten. Om die reden heeft EBS moeten besluiten een versobering van de dienstregeling door te voeren. Voor de regio Waterland gaat het dan om een bezuiniging van 9%, welke zal worden doorgevoerd in de nieuwe dienstregeling, die ingaat op zondag 3 januari 2021.
 
Negatief voor Marken
Voor Marken betekent dit dat lijn 315 in de spits niet iedere 15 maar iedere 30 minuten zal gaan rijden. Deze bezuiniging wordt teruggedraaid zodra de reizigersaantallen daar weer aanleiding toe geven, laten we hopen ergens in de loop van 2021.
 
Positief voor Marken
Tegenover deze (noodgedwongen) bezuinigingen staan ook positieve veranderingen. Zo zal de laatste 315 uit Amsterdam Noord wat later gaan vertrekken, zodat deze aansluit op de aankomst van de laatste metro van de Noord-Zuid Lijn (metro 52). De laatste metro komt aan op metrostation Noord om 01:08 uur en de laatste 315 richting Marken vertrekt dan om 01:12 uur. Dit zal zeven dagen per week het geval zijn.
 
Bus N14
Verder wordt op vrijdag en zaterdag de volgende overstap van Volendam via Monnickendam naar Marken ge´ntroduceerd voor bus N14:   verdienste van de Jeugdraad:
 
Vertrek: Volendam Julianaweg (Volendam Centrum) om 01:08 uur,
aankomst: Monnickendam Bernhardbrug om 01:16 uur.
 
Vanaf Monnickendam Nieuwpoortslaan zal vervolgens lijn 315 om 01:23 uur vertrekken,
met als aankomsttijd op Marken (Marken Centrum) om 01:38 uur.
 
Verder zullen er geen veranderingen worden doorgevoerd in de dienstregeling. Dit geldt voor zowel lijn 315 naar Amsterdam Noord als voor lijn 610 (schoolbus naar Volendam).
 
Meer informatie over de gehele dienstregeling in de regio Waterland is te vinden op de website van EBS.
 
De volledige dienstregeling wordt uiterlijk donderdag 3 december gepubliceerd op de website van EBS. 
 
De dienstregelingen voor Marken:
 EBS lijn 315 in pdf   EBS lijn 610 in pdf   EBS lijn N14 in pdf 
 
Indien u een verbeterpunt heeft, een klacht of een andere opmerking over het openbaar vervoer van en naar Marken, laat dit dan weten aan de Eilandraad. Wij zullen hier dan mee aan de slag gaan.

'activeren, adviseren en verbinden'

Bron: Stichting Eilandraad Marken, vrijdag 20 november 2020

naar Marker Nieuws indexpagina