naar Marker Nieuws indexpagina
Nieuw AIS-MOB noodbaken voor KNRM overlevingspakken
Een ieder kan bijdragen aan de veiligheid van de vrijwillige bemanningsleden
De vrijwillige redders van de KNRM zijn bereid risico’s te nemen om mensen te redden, maar hun eigen veiligheid moet altijd voorop staan! Daarom worden alle bemanningsleden van de KNRM momenteel voorzien van een nieuw persoonlijk AIS-MOB noodbaken wat in het overlevingspak zit. De KNRM heeft hierbij gekozen voor het merk Ocean Signal, type M100.
 
Ieder overlevingspak beschikt over een geďntegreerd reddingsvest. Indien een bemanningslid te water raakt en zijn of haar reddingsvest activeert wordt het nieuwe noodbaken automatisch geactiveerd. Daarmee wordt de positie van de persoon weergegeven op de plotter van alle omringende schepen. Daarnaast zendt het noodbaken een signaal uit wat opgevangen kan worden door vliegtuigen en helikopters. Zo kan een overboord geslagen persoon sneller worden teruggevonden.
 
Ieder noodbaken kost € 271. In totaal zijn 1.014 noodbakens nodig (€ 274.794). Een flinke investering dus voor de reddingmaatschappij. De KNRM is een goed doel (ANBI) en wordt gefinancierd door donateurs, bedrijfssponsoring, nalatenschappen, schenkingen en giften.
 
U kunt bijdragen aan de veiligheid van de vrijwillige bemanningsleden. Hoe? Klik hier en bekijk de mogelijkheden. Doneer met fiscaal voordeel.
           

Bron: KNRM, donderdag 19 november 2020

naar Marker Nieuws indexpagina